` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Meindert Tjoelker met stilte en bloemen herdacht
ROTTERDAM, 20 SEPT. Op verschillende plaatsen in het land is gisteravond stilgestaan bij de gewelddadige dood een week geleden van de dertigjarige Meindert Tjoelker in Leeuwarden.
In de Friese hoofdstad woonden duizenden mensen een korte plechtigheid bij op de plaats waar Tjoelker dodelijk gewond raakte tijdens een gevecht met vier mannen die hij had aangesproken op het in het water gooien van fietsen.

Student bezweek aan de drank, niet aan epilepsie
GRONINGEN, 20 SEPT. De achttienjarige student die dinsdag in een Gronings studentenhuis overleed na het drinken van een liter jenever, leed niet aan epilepsie. Dat is gebleken bij de lijkschouwing in het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk. De familie heeft dat gisteren desgevraagd bevestigd.

Duitse staat eist 406 mln van HBG
BONN, 20 SEPT. De Duitse regering eist van de Hollandsche Beton Groep (HBG) een schadevergoeding van 406 miljoen mark (ruim 450 miljoen gulden). De claim is gebaseerd op de strop bij de bouw van een nieuw Bondsdagcomplex in Bonn, de zogeheten Schürmannbau. Er ontstond schade aan de nieuwbouw toen de Rijn overstroomde en het complex onder water liep.

Besprekingen vredesconferentie Korea mislukt
NEW YORK, 20 SEPT. De inleidende besprekingen over een vredesconferentie voor het Koreaanse schiereiland zijn gisteren mislukt. Na twee dagen diplomatiek overleg in New York tussen de Verenigde Staten, China, Noord- en Zuid-Korea bleek dat geen overeenstemming kon worden bereikt over de voorwaarden voor vredesbesprekingen. Noord-Korea hield vast aan zijn eis dat eerst de Amerikaanse troepen uit Zuid-Korea moeten worden teruggetrokken voordat er sprake kan zijn van een vredesconferentie.

Zwitserland geeft geroofd geld terug
BERN, 20 SEPT. Zwitserland heeft Mali banktegoeden ter waarde van ongeveer 5,5 miljoen gulden teruggegeven. Het betreft geld dat dictator Moussa Traore, die in 1991 het veld moest ruimen, op Zwitserse bankrekeningen had gestort.

Piloot dood na crash in akker
ZEEWOLDE, 20 SEPT. Een 52-jarige piloot uit Almere van een ultralicht vliegtuigje is gistermiddag om het leven gekomen toen zijn toestel neerstortte in een suikerbietenveld bij Zeewolde. De piloot was de enige inzittende.

Bommenwerper VS neergestort
ALZADA, 20 SEPT. Een Amerikaanse bommenwerper van het type B-1 is gisteravond op een trainingsvlucht neergestort in de staat Montana. De vier bemanningsleden kwamen om. De B-1 is een zware bommenwerper voor de lange afstand. Het was het zesde ongeluk met een Amerikaanse militair toestel in zeven dagen.

NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)