U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Liever rotpers dan pers aan banden'
Iedereen is ,,een beetje moordenaar'' van prinses Diana, vindt cabaretier Youp van 't Hek. ,,Iedereen die weleens een Story of Privé inkijkt heeft bloedspetters aan zijn kleren.'' Hiermee gaf hij gisteren de aftrap voor een klein congres van de KRO over de vraag of de pers aan banden moet worden gelegd. Aanleiding was de dood van prinses Diana. Het congres werd rechtstreeks op televisie uitgezonden.



Ik telefoneer,dus ik besta
Aan het Rokin, een fatsoenlijke winkelstraat in Amsterdam, zijn, nagenoeg naast elkaar, drie middenstanders gevestigd die dezelfde spullen verkopen. In het ene pand zit de Primafoon van KPN. De medewerkers zijn door hun baas ir. Wim Dik in biljart-pakjes gestoken, type ankerkader 47/2.



Omzet softwarebedrijf AND groeit met 46 pct
Het kleine Rotterdamse softwarebedrijf AND International Publishers heeft zijn omzet in de eerste zes maanden van 1997 zien toenemen met 46 procent tot 12,3 miljoen gulden. Ongeveer 8 procent hiervan kwam uit acquisities.



Forse winstgroei Deutsche Telekom
Deutsche Telekom heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de winst voor belastingen zien verviervoudigen.



India draait Murdoch de duimschroeven aan
Mediatycoons zien tegenwoordig de hele wereld als hun werkterrein. Dat gaat niet zonder strubbelingen. De Indiase regering is in een fel conflict gewikkeld met Star TV, de televisietak van het internationale mediaconcern Newscorp van Rupert Murdoch.



Ondersteboven van de kroonprins
En hoe zullen wij hem ontvangen als hij komt, áls hij komt? In een cel van twaalf vierkante meter, goed verwarmd en met schoon beddegoed? Wij hebben het ditmaal niet over Bouterse, maar over Radovan Karadzic. Vrij Nederland heeft, als primeur, informatie gekregen over hoe deze Bosnische beer, indien geschoten, zal worden opgeborgen in Scheveningen.




In de Verenigde Staten was het gisteren Constitution Day. Gevierd werd dat 210 jaar geleden de Amerikaanse grondwet werd ondertekend. Door wie, waarom en welke wijzigingen sindsdien zijn toegevoegd, vindt u op de overzichtelijke site van de National Archives and Records Administration. Met o.m. de integrale tekst van de grondwet, biografieën van de Founding Fathers en achtergrondartikelen. (www.nara.gov/ education/teaching/constitution)

NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)