U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Helikopter stort neer op gevangenis
Bij een mislukte poging een gevangene te bevrijden is vanmorgen rond half tien een helikopter neergestort op de luchtplaats van de penitentiaire inrichting De Geerhorst in Sittard. Daarbij is de enige inzittende, de piloot, om het leven gekomen.


E C O N O M I E :


Megafusie tussen Coopers en Price
Het advies- en accountantsconcern Coopers & Lybrand en Price Waterhouse gaan een wereldwijde fusie aan. Dit zouden de twee bedrijven vanmiddag aangekondigen.


H O O F D A R T I K E L :


De kleur van paars
Ondanks de jubelbegroting waarmee het kabinet-Kok het verkiezingsjaar ingaat is nog steeds de vraag wat nu precies het onderscheidend vermogen van 'paars' is. Het duidelijkst blijft de aanduiding dat het een kabinet is waaraan niet wordt deelgenomen door het CDA. Dat is in de Nederlandse verhoudingen op zichzelf al een hele vaststelling, het afscheid van zeventig jaar confessionele aanwezigheid op het regeringspluche.


S P O R T :


Feyenoord en PSV verslagen
PSV en Feyenoord hebben de eerste groepswedstrijd in de Champions League verloren. In Eindhoven leed landskampioen PSV in groep C een 3-1 nederlaag tegen Dinamo Kiev uit de Oekraïne. Feyenoord verloor met 5-1 in groep B het uitduel tegen het Italiaanse Juventus.


NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 1997

Lotus

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)