U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Geen concrete aanleiding voor gesprek met prins'
Een duidelijke aanleiding voor het vraaggesprek is er niet, en een duidelijk thema evenmin, maar dat hoeft ook niet. Voor een vraaggesprek met kroonprins Willem-Alexander (30) is bijna altijd interesse, zegt de hoofddirecteur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) E. Brouwers naar aanleiding van het televisie-interview met de prins van Oranje dat vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur wordt uitgezonden.



Forse winstgroei voor France Télécom
France Télécom, het Franse telecommunicatieconcern, heeft zijn halfjaarresultaat met 41,3 procent opgevoerd tot 8,9 miljard Franse franc (3 miljard gulden). De omzet ging met 2,3 procent omhoog tot 76,8 miljard franc. Over twee weken krijgt het concern een notering aan de effectenbeurs in Parijs. De Franse overheid wil eenderde van zijn aandelen France Télécom verkopen.



Belang NOB in dochter Canal+
Het Nederlands Omroepproduktiebedrijf (NOB) neemt een belang van 50 procent in Medialab S.A. in Parijs. Medialab is nu nog een volledige dochteronderneming van Canal+. Medialab noemt zich wereldleider bij de toepassing van computergestuurde technieken voor animatiefilms.



Een ceremonie zonder kritiek
Schrijven over een dode collega is wanhopig werk. De betreurde man of vrouw is onbereikbaar, men stuurt dus een brief aan zichzelf en aan andere levenden. Maar hoe diep de treurigheid ook is, er moet geschreven worden.




De katholieke kerk was de enige kerk in de Middeleeuwen in Europa. Na de 12de eeuw werden veel kerken verbouwd om ruimte te bieden aan het toegenomen aantal kerkgangers. In de 13de en 14de eeuw stortten veel van deze verbouwde kerken in. Alles over de Middeleeuwen, het religieuze en feodale leven, kunst en muziek, wonen en kleding, is te vinden op deze duidelijk vormgegeven virtuele expositie: www.learner.org/exhibit/middleages.

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)