` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Kies uit eigen partij de staatssecretaris'
DEN HAAG, 11 SEPT. Minister en staatssecretaris op hetzelfde departement moeten uit één politieke partij komen. De staatssecretaris moet tegelijk de positie krijgen van onderminister die zijn minister binnen en buiten het departement kan vervangen. Dit bepleit PvdA-fractievoorzitter J. Wallage vandaag in een interview in NRC Handelsblad.

Jongeren steeds egoïstischer en materialistischer
AMSTERDAM, 11 SEPT. Jongeren zijn van egocentrisch meer egoïstisch geworden en conformeren zich steeds minder aan het 'aangeharkte' Nederland. Hun leven draait om lol maken, van niemand afhankelijk zijn en geld verdienen. Wel geldt een gelukkig gezinsleven nog steeds als belangrijkste centrale waarde. Dit blijkt uit het onderzoek 'Jongeren '97' van het bureau Inter/View.

Planbureau ziet afnemend aantal eenoudergezinnen
ROTTERDAM, 11 SEPT. Het aantal eenoudergezinnen in Nederland neemt gestaag af, in tegenstelling tot wat lang is voorspeld. Dat blijkt uit de Sociale atlas van de vrouw, een uitgave van het Sociaal en Cultureel Planbureau die vandaag is verschenen.

Beurskoersen sterk gedaald
AMSTERDAM, 11 SEPT. De beurskoersen in Europa zijn vanmorgen fors gedaald, na een zwak slot van Wall Street en een dalende dollarkoers. Amsterdam belandde vanmorgen na een koersval van 1,7 procent op het laagste peil sinds juni.

Albright: begrip voor Palestijnen
RAMALLAH, 11 SEPT. De Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft vanmiddag gezegd begrip te hebben voor de Palestijnse frustraties over Israelische acties die zij als obstakel zien voor vrede. Op een persconferentie na een urenlange ontmoeting met de Palestijnse leider Arafat zei Albright dat zowel Israel als de Palestijnen hun verplichingen moeten nakomen.

Serviërs doen mee aan verkiezingen
JAHORINA, 11 SEPT. Onder druk van de internationale gemeenschap en de Joegoslavische president Milosevic hebben de 'hardliners' onder de Bosnische Serviërs hun boycot van de gemeenteraadsverkiezingen van dit weekeinde ingetrokken. De Bosnische Kroaten handhaven hun boycot.

Helft ambtenaren Onderwijs wil weg
ZOETERMEER, 11 SEPT. De helft van de 3.500 ambtenaren die over het hele land verspreid voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen werken, zou wel een andere baan willen. Ongeveer 1.200 ambtenaren hebben vorig jaar ook daadwerkelijk gezocht naar een andere betrekking.

Gümüs vertrekt begin oktober
AMSTERDAM, 11 SEPT. De Turkse familie Gümüs moet in de week van 1 oktober vertrekken. Dat heeft de kleermaker uit De Pijp donderdag te horen gekregen van de Vreemdelingenpolitie, aldus het Gümüs-comité.

Tien miljard voor steun noorden
ROTTERDAM, 11 SEPT. In een fonds ter ondersteuning van de economie in het noorden van Nederland moet tot 2010 ruim tien miljard gulden worden gestort, deels gefinancierd uit de noordelijke aardgasopbrengsten. Dat adviseert een commissie die minister De Boer had ingesteld.

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)