U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VARA mag 'Ted de Turk' van rechter uitzenden
De VARA mag vanavond de documentaire 'Ted de Turk' uitzenden, over C. Yilmaz die in 1983 zes mensen doodschoot in het Delftse café 't Koetsiertje. Dat heeft de president van de Amsterdamse rechtbank, R. Orobio de Castro, gisteren in kort geding bepaald. Hij oordeelde dat het recht op vrijheid van meningsuiting van de VARA in dit geval prevaleert boven het recht op privacybescherming van nabestaanden en slachtoffers.



Scherp interviewer
Voor de tv-journalist Jaap van Meekren, die dinsdagavond op 73-jarige leeftijd overleed, stonden betrouwbaarheid en feitenkennis voorop. Achttien jaar lang was hij eindredacteur van de rubriek Avro's Televizier, waar hij de neutraliteit als hoogste goed beschouwde. Hij werd in die tijd ook bekend als een scherp, maar rechtvaardig interviewer van minister-presidenten. Door ziekte kwam enkele jaren geleden een einde aan zijn omroepcarrière.



'Koningin benadeelt ongehuwde partners' De hoofdredacteur van de Gay krant, Henk Krol, heeft het Kabinet van de koningin beticht van discriminatie. Hij heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling. Krol vindt het onterecht dat koningin Beatrix weigert ongetrouwde partners van haar gasten te ontvangen.



Ophef over vraaggesprek Di
Heeft Di wederom een taboe doorbroken? Na haar onthullingen over haar eetverslaving en de gruwelijke manier waarop zij door leden van de Britse koninklijke familie werd behandeld, lijkt prinses Diana nu, een jaar na haar scheiding van Charles, in een vraaggesprek met Le Monde de bijl gelegd te hebben aan het basisprincipe van het moderne Britse bestel: leden van de koninklijke familie dienen zich verre van de politiek te houden.



Geen nieuwe versie Ja Zuster, Nee Zuster
Het plan om een nieuwe tv-serie te maken op basis van de scripts van Ja zuster, nee zuster, is van de baan. Geen enkele omroep was voldoende geïnteresseerd, aldus producent Burny Bos.



Werd Van Mierlo 'gepiepeld'?
Van sympathie voor D66 heeft niemand de redactie van Vrij Nederland ooit kunnen beschuldigen. De affaire-Bouterse geeft Kees Schaepman en Max van Weezel de kans om nog eens uit te pakken tegen de bezitter van het copyright van die partij. ,,De vele tongen van Van Mierlo'' heet hun hekeldicht, en dan weet men het wel.



Winst Telegraaf op recordniveau 1995
De Telegraaf Holding heeft in de eerste helft van 1997 een winstgroei behaald van 22,9 procent tot 55,8 miljoen gulden. Daarmee zit De Telegraaf iets boven de halfjaarwinst van het recordjaar 1995, die 54,4 miljoen bedroeg. Voor het lopende jaar verwacht De Telegraaf een nettowinst die overeenkomt met het resultaat in 1995. Toen werd een nettowinst van 101,3 miljoen gulden geboekt, tegenover 84,6 miljoen vorig jaar.




Het Limburgs Museum in Venlo heeft de Romeinen weer tot leven gebracht. Op een interactieve website, vol filmpjes, panoramatekeningen, muziek en prachtige afbeeldingen, kunnen bezoekers een kijkje nemen in een Romeinse villa. Verder is er alles te leren over de veroveringen van de Romeinen en kunnen archeologische vondsten worden bekeken.
(www.limbu.nl/lbmuseum/romeinen)

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)