` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanhangers van Karadzic vallen vredesmacht aan
BRCKO, 28 AUG. De door de NAVO geleide vredesmacht, SFOR, is vannacht in Brcko in Oost-Bosnië aangevallen door honderden aanhangers van Radovan Karadzic. Zij bedreigden de Amerikaanse SFOR-soldaten bij een politiebureau in Brcko met stukken ijzer en hout, bekogelden hen met stenen en dwongen hen zich terug te trekken.

Subsidie verdubbeld voor minimumloners
DEN HAAG, 28 AUG. Het wordt goedkoper personeel tegen het wettelijk minimumloon in dienst te nemen. De subsidie die werkgevers daarvoor krijgen, wordt verdubbeld. Ook krijgen particulieren meer subsidie als zij 'witte werksters' aannemen.

Geen vervolging in zaak tegen 't Blauwbörgje
GRONINGEN, 28 AUG. Het openbaar ministerie stelt geen vervolging in naar aanleiding van de eerste aangifte over de behandeling van een patiënt in het Groningse verpleegtehuis 't Blauwbörgje. Uit onderzoek van justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg is gebleken dat de betrokken patiënt een normale verzorging kreeg. Wel heeft het geschort aan de communicatie tussen het tehuis en de familie.

Rekenkamer gispt ministeries
DEN HAAG, 28 AUG. Steeds minder ministeries hebben hun financiën onder controle. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in het jaarlijkse 'Rechtmatigheidsonderzoek' dat de deugdelijkheid en rechtmatigheid controleert van de uitgaven en inkomsten van ministeries en begrotingsfondsen.

J. van Meekren (73) overleden
HILVERSUM, 28 AUG. De journalist Jaap van Meekren is afgelopen dinsdagavond op 73-jarige leeftijd overleden. Hij is gisteren begraven. Van Meekren was onder meer achttien jaar eindredacteur van Avro's Televizier.

H. Enkelaar (69) overleden
AMERSFOORT, 28 AUG. De radio- en televisiejournalist Henk Enkelaar is gisteren in zijn woonplaats Amersfoort overleden. De NOS heeft dat vanmorgen meegedeeld. Enkelaar is 69 jaar geworden. Hij was de eerste verslaggever van de rubriek Den Haag Vandaag-radio.

Varkenspest nu ook in Zeeland
ROTTERDAM, 28 FEBR. Op twee varkensbedrijven, in het Zeeuwsvlaamse Schoondijke en in het Limburgse Nederweert, is gisteren varkenspest geconstateerd. Met Zeeland erbij heeft de epidemie zich nu uitgebreid tot vijf provincies.

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)