U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen nieuwe versie Ja Zuster, Nee Zuster


HILVERSUM, 28 AUG. Het plan om een nieuwe tv-serie te maken op basis van de scripts van Ja zuster, nee zuster, is van de baan. Geen enkele omroep was voldoende geinteresseerd, aldus producent Burny Bos.

De opnamebanden van Ja zuster, nee zuster, de serie van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink waarvan de VARA tussen 1966 en 1968 twintig afleveringen heeft uitgezonden, zijn daarna gewist. Bos wilde een nieuwe versie maken; het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties verleende in 1995 een ontwikkelingssubsidie van f 36.000 voor het bewerken van de scripts.

Bos heeft over de productie onder meer gesprekken gevoerd met NPS, VARA en VPRO, maar die hebben niet tot resultaat geleid. NPS-directeur Willem van Beusekom zegt dat er geen goede oplossing kon worden gevonden voor ,,een bewerking die de hoog gespannen verwachtingen zou kunnen waarmaken''.

Wel is Bos met de NPS nog in onderhandeling over de reconstructie van één aflevering, met behulp van de complete geluidsband en authentieke filminlassen, decorschetsen en scènefoto's die bewaard zijn gebleven. Ook werkt hij aan het plan om Ja zuster, nee zuster te bewerken tot een groots opgezette bioscoopfilm met zang en dans.

NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)