U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie bekijkt kartel cd-branche
Justitie bekijkt de mogelijkheid van een strafrechtelijk onderzoek naar prijsafspraken tussen leveranciers van compact discs (cd's) in de muziekbranche. Het openbaar ministerie in Utrecht besluit volgende maand of het tot vervolging overgaat van een of meer cd-leveranciers die zich schuldig zouden maken aan verticale prijsbinding.



Chipkaart om spijbelen tegen te gaan
Het Grafisch Lyceum en het Hoofdstad College in Amsterdam (beide middelbaar beroepsonderwijs) beginnen dit schooljaar met een studentenchipkaart om het spijbelen tegen te gaan.



Het leven van een robot is moeilijk
Mensen en machines gaan steeds meer op elkaar lijken. Het is een misvatting dat de cyborg, een combinatie van computertechniek en levend organisme, een utopie is. Dit stelde de publiciste Karin Spaink in een lezing over de invloed van technologie op de samenleving op een conferentie over robots bij V2 in Rotterdam.



Opnieuw protesten tegen Disney Company
Amerikaanse Arabieren en katholieken hebben woensdag geprotesteerd tegen de Walt Disney Company. Met name de manier waarop Arabieren en priesters worden geportretteerd in film- en televisieproducties van Disney moet het ontgelden.



Filmtycoon Leo Jaffe overleden
Leo Jaffe, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Columbia Pictures, is woensdag op 88-jarige leeftijd overleden. Jaffe was van 1973 tot 1981 voorzitter. Onder zijn leiding overleefde Columbia in de jaren zeventig een bijna-faillissement en een ernstig geval van oplichting door een vooraanstaand medewerker en heroverde de studio een toonaangevende positie in de filmindustrie.



Elektronische snelweg moet hogere politieke prioriteit krijgen
De actuele discussie over de vraag of Nederland al dan niet achterloopt op de 'elektronische snelweg' is niet zo zinvol. Zinvoller is een debat over de vraag wat Nederland kan doen om de komende jaren naast de Verenigde Staten een positie in te nemen en te behouden òp die elektronische snelwegen.



Akoestische terreur teistert omproepvilla
Bij binnenkomst van het nieuwe VPRO-gebouw in Hilversum moet je langs een trapje omhoog naar de hal waar de receptie zetelt. De trap wordt in twee rijstroken verdeeld door een overlangs doorgezaagde boomstam. Deze originele leuning werd in augustus ontsierd door een met punaises opgeprikt fel oranje papiertje, dat bezoekers waarschuwde voor struikelpartijen bij links of rechts afslaan bovenaan de trap.



Geld verdienen met geld
Er vindt een tweedeling plaats in onze maatschappij. Niet tussen drinkers en onthouders, tussen varkensvrienden en vleeseters, maar tussen aandeelhouders en niet-aandeelhouders.




Soop is de eerste Nederlandse Internetsoap. Surfende kijkers kunnen iedere maandag naar een nieuwe aflevering over webdesignbureau Pelser & Van Gessum en café Venster 95 kijken. De serie ziet er uit als een ouderwetse fotoroman met aanklikbare video- en geluidsfragmenten. Interactie is alleen per e-mail mogelijk. In de volgende reeks afleveringen wordt de cast uitgebreid met hond Sloeber. (www.soop.net)



NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)