U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Filmtycoon Leo Jaffe overleden


NEW YORK, 21 AUG. Leo Jaffe, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Columbia Pictures, is woensdag op 88-jarige leeftijd overleden. Jaffe was van 1973 tot 1981 voorzitter. Onder zijn leiding overleefde Columbia in de jaren zeventig een bijna-faillissement en een ernstig geval van oplichting door een vooraanstaand medewerker en heroverde de studio een toonaangevende positie in de filmindustrie.

Tijdens zijn voorzitterschap produceerde Columbia onder meer goed ontvangen films als Kramer vs. Kramer, Midnight Express en Taxi Driver, evenals de kassuccessen Close Encounters of the Third Kind en Shampoo.

Na zijn vertrek bij Columbia Pictures was hij zeven jaar lang voorzitter van de film en televisie-afdeling van de United States Information Agency. (APE)

Joeri Nikoelin overleden

MOSKOU, 21 AUG. Joeri Nikoelin, een van Ruslands geliefste acteurs, is donderdag overleden. Nikoelin, die begin augustus nog een hartoperatie onderging, stierf in een ziekenhuis in Moskou op 75-jarige leeftijd.

Hij doorliep de circusschool en was vanaf 1950 als clown verbonden aan het Circus van Moskou. In 1958 werd hij in de gehele Sovjet Unie beroemd, toen hij begon te spelen in komische films. Ook had hij een eigen televisie-show.

In 1982 keerde hij terug naar het Circus van Moskou, en was tot 1984 artistiek directeur was. Vervolgens werd hij algemeen directeur en trachtte hij de verloren gegane populariteit van het circus te herstellen. (Reuters)

NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)