U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
In Leiden zegt de koepok: ,,Boeh...''
De ideale kijksituatie komt met rasse schreden naderbij. Gisteravond was omstreeks kwart over tien op zowel Nederland 2 als Nederland 3 een samenvatting te zien van dezelfde voetbalwedstrijd: Feyenoord - FC Jazz. NOS' Studio Sport bracht op Nederland 2 de uitgebreide samenvatting, terwijl het Sportjournaal (ook van de NOS) op Nederland 3 de korte samenvatting vertoonde.


R A D I O   V O O R A F :


In de hel van de jungle
Sumatra, 1943-1945. Op last van de Japanse bezetter bouwen krijgsgevangenen en Javaanse dwangarbeiders een 220 kilometer lange spoorlijn over de waterscheiding tussen de rivieren Siak en Kwantan. Dwars door het oerwoud, door stinkende moerassen en smalle kloven. Bomen worden gerooid, bruggen worden gebouwd en de bielzen en zware spoorstaven worden met handkracht op hun plaats getild. Het loon: veel slaag en weinig eten. Langs 'de baan' bezwijken 2.500 Westerse krijgsgevangenen - Nederlanders en Engelsen - en naar schatting 80.000 zogenaamde Romusha's, Indonesische dorpsbewoners, die door de Japanners alras met geweld werden geronseld.


F I L M   V O O R A F :


Silverado
Na zo'n half uur is Silverado al geslaagd voor het Western-examen. Held Emmet heeft held Jake en held Paden bevrijd en nu galopperen ze met zijn drieën voor de posse uit. Het had misschien nóg iets mooier gekund, nog vetter. Zoals de zinderende sukkeldraf van Henry Fonda op het eind van Once upon a time in the West. De telelens volgt hem minutenlang, op en neer wiegend met het zadel, het beeld lijkt vertraagd door de grote afstand en door de hitte, die het zicht verzengt en die je haast ruiken kunt.

NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)