` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mosselen en oesters met bacteriën besmet
ROTTERDAM, 14 AUG. Veel van de in Nederland verkochte mosselen en oesters zijn besmet met de bacterie Campylobacter, een belangrijke veroorzaker van bacteriële darminfecties bij de mens. Dat schrijft de Hoofdinspectie Gezondheidsbescherming. De bacterie gaat dood als de mosselen minimaal een halve minuut zijn verhit tot een temperatuur boven de negentig graden.

KI-station Wanroij wordt niet vervolgd om uitvoer sperma
DEN HAAG, 14 AUG. Het openbaar ministerie stelt geen strafrechtelijke vervolging in tegen het station voor kunstmatige inseminatie (KI) in Wanroij. Onderzoek van de rijksrecherche heeft uitgewezen dat er geen sprake is geweest van opzet bij de uitvoer van varkenssperma naar België ten tijde van het exportverbod. Het college van procureurs-generaal in Den Haag heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Geen rode loper voor onfortuinlijke kosmonauten Mir
KOROLJOV, 14 AUG. Met een lichte schok en kreten van opluchting in het vluchtleidingscentrum hebben twee onfortuinlijke Russische kosmonauten hun ruimtestation Mir vanmorgen om zeven minuten voor elf Nederlandse tijd verlaten en hun Sojoez-capsule losgekoppeld van de Mir. ,,Die twee zullen als antihelden worden ontvangen'', zegt de Nederlandse ruimtevaartdeskundige Piet Smolders, die op werkbezoek is in Moskou.

Bij particuliere bedrijven 80.000 vacatures
DEN HAAG, 14 AUG. Bij particuliere bedrijven stonden eind maart 80.000 vacatures open. Het aantal vacatures is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daarmee op een ,,tamelijk hoog'' niveau beland.

President Iran wil vrije pers en partij
TEHERAN, 14 AUG. De Iraanse president, Mohammad Khatami, heeft gisteren in een gesprek op de staatstelevisie gezegd dat hij streeft naar een meerpartijenstelsel en een onafhankelijke pers.

Werk aan Maas sterk vertraagd
MAASTRICHT, 14 AUG. De werken aan de Maas, die de omgeving van Eijsden tot Den Bosch beter moeten beschermen tegen overstromingen, worden waarschijnlijk pas in 2015 voltooid.

Gesprek met zigeuners Tsjechië
PRAAG, 14 AUG. De Tsjechische premier, Václav Klaus, heeft een speciale ontmoeting belegd met vertegenwoordigers van de Roma (zigeuners) in de Tsjechische Republiek. Klaus hoopt de rust te herstellen nu de Tsjechische Roma zich en masse opmaken om naar Canada te emigreren.

Uitstoot dioxine bij AVR te hoog
ROTTERDAM, 14 AUG. Tegen Afvalverwerking Rijnmond (AVR) is proces-verbaal opgemaakt wegens te hoge uitstoot van dioxine in de afgelopen maanden.

Bij atletiek drie wereldrecords
ZÜRICH, 14 AUG. Bij atletiekwedstrijden in Zürich heeft de Keniaan Wilson Kipketer het zestien jaar oude wereldrecord van de Brit Sebastian Coe op de 800 meter verbeterd. Kipketer, die in Denemarken woont, liep de afstand in 1.41,25. Een andere Keniaan, Wilson Boit Kipketer, brak het wereldrecord op de 3.000 meter steeplechase (7.59,08) en de Ethiopiër Gebrselassi het wereldrecord op de 5.000 meter (12.41,86).

Feyenoord wint ruim van Finnen
ROTTERDAM, 14 AUG. Feyenoord heeft in de kwalificatieronde voor de Champions League gisteravond in Rotterdam met 6-2 van het Finse FC Jazz gewonnen. Henk Vos, die tweemaal scoorde, kreeg een rode kaart.

Oudste mens is Canadese
LONDEN, 14 AUG. Volgens onderzoekers van het Guinness Book of Records is de Canadese Marie-Louise Febronie Meilleur (bijna 117) de oudste mens ter wereld, sinds het overlijden van Jeanne Calment.

NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)