U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Foto's als een pak vruchtensap
Watten worden wolken op de foto's van Edwin Zwakman, beschilderde cassettebandjes doen dienst als flatgebouwen en dinky toys duiken op als immense graafmachines. 'Door die te fotograferen, krijg je een heel ander soort werkelijkheid.'



Journalistiek schendt privacy rampslachtoffers
Adjunct-hoofdredacteur Hans Laroes van het NOS-journaal doet in de krant van 21 juli een poging de werkwijze van de media in hun omgang met slachtoffers van rampen te verdedigen.



Endemol komt met eigen maatschappij voor financiering
Het Endemolconcern heeft een eigen financieringsmaatschappij opgericht. Bij de Kamer van Koophandel in Hilversum is op 30 juli Endemol Entertainment (finance) bv ingeschreven met een maatschappelijk kapitaal van honderd miljoen en een gestort kapitaal van twintig miljoen gulden.



Reed Elsevier 9 pct meer winst
De netto winst van Reed Elsevier is in het eerste halfjaar van 1997 - gecorrigeerd voor valutaschommelingen - gestegen met 9 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.



Apple in zee met 'Big Brother'
Computerproducent Apple lanceerde jaren geleden een opmerkelijke televisiereclame waarin een rebels type een op een groot scherm geprojecteerde 'Big Brother'-figuur te lijf gaat. De boodschap was: Apple's Macintosh-computers zullen de wereld bevrijden van de hegemonie van pc-fabrikant IBM en het besturingssyteem Dos van Microsoft, de voorganger van Windows.



Onloochenbare feiten
Gout vertolkt de stem van de zwijgende meerderheid en waagt het kritiek te uiten op het softe en kortzichtige asielbeleid in Nederland. We leven helaas in een land waar al lang geen sprake meer is van 'vrije meningsuiting' (..) Nederland gaat ten onder aan tolerantie en slap beleid. Geen wonder dat behalve een aantal echte 'vluchtelingen', grote aantallen mensen uit alle uithoeken van de wereld Nederland weten te vinden (..).'' Uit welk weekblad komt dit citaat van een lezersbrief? Eén maal raden, inderdaad: Elsevier. Een hoofdredacteur heeft zijn abonnees niet voor het uitkiezen.



Website
Op de website van Burroughs-liefhebber Luke Kelly is veel informatie te vinden over de onlangs overleden schrijver. Voor wie zelf eens wil experimenteren met Burroughs' knip-en-plak-techniek, is er de Cutup Machine, een programma dat automatisch ingevoerde teksten in stukken hakt en monteert. Desgewenst worden er fragmenten uit Naked Lunch, Burroughs opzienbarende roman over zijn ervaringen met drugs, toegevoegd.
(http://www.bigtable.com)



NRC Webpagina's
7 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)