U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Gruwelijke lotgevallen in de DDR en Polen
Hij laat zich niet gemakkelijk vergeten, die treurige meneer Bergman. Netwerk bracht maandag een schrijnende reportage over zijn ongehoorde levensverhaal. Bergman is een kleine, dikke man van middelbare leeftijd die een onopvallend bestaan in de DDR leidde, totdat hij ontdekte dat er iets vreemds aan de hand was met zijn verleden. Hij bleek de zoon te zijn van een Noorse vrouw en een Duitse militair. Op 2-jarige leeftijd was hij in het kader van het Lebensborn-project - de planmatige kweek van raszuivere Ariërs - van Noorwegen naar Duitsland overgebracht.


T V   V O O R A F :


Plaatjes zonder een rode draad
Aan het eind van het 23 minuten lange televisieportret weten we veel over José Nava, de vader. In het fragmentarische plaatjesalbum dat zijn zoon Zadoc over hem maakte en dat vanavond door de Humanistische Omroep wordt uitgezonden onder de titel Big Fish, staat het leven van deze Mexicaans-Britse kunstenaar centraal. Hij wordt geboren in het toen nog onbekende Acapulco (,,onder een mangoboom'') en brengt zijn eerste levensjaren de eerste jaren door bij zijn de moeder bij wie hij wegloopt. Daarna woont hij bij zijn vader met wie hij een hechte band ontwikkelt. José wordt visser - vandaar wellicht de verder niet-toegelichte titel van de film - maar na een ernstig verkeersongeluk, waardoor hij een paar weken in coma ligt, en een toevalsontmoeting op het strand gaat hij schilderen.


F I L M   V O O R A F :


Darkman
Elke acteur heeft zich aan het begin van zijn carrière door slappe dialogen en absurde verhaallijnen moeten worstelen. Het blijft leuk die pogingen nog eens uit de kast te halen op het moment dat de acteurs op het toppunt van hun roem verkeren.

NRC Webpagina's
23 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)