` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland verdient 5 miljard illegaal
ROTTERDAM, 23 JULI. In Nederland wordt per jaar omstreeks 5 miljard gulden verdiend met illegale activiteiten. Dat is 0,7 procent van het bruto binnenlands product. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. De belangrijkste illegale activiteiten zijn drugshandel (3 miljard gulden), prostitutie (1 miljard) en illegaal gokken (600 miljoen). De bedragen geven de toegevoegde waarde weer. De omzet waarover die toegevoegde waarde is behaald ligt hoger.

Vijftien jaar cel voor SS'er Erich Priebke
ROME, 23 JULI. De vroegere SS-kapitein Erich Priebke is gisteren door een militaire rechtbank in Rome veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf - op basis van een amnestiewet teruggebracht tot vijf jaar - wegens zijn rol in de massa-executie van 335 Italianen in maart 1944.

Hoop na gesprek Levy met Arafat
BRUSSEL, 23 JULI. Israels minister van Buitenlandse Zaken Levy en de Palestijnse president Arafat hebben gisteren in Brussel aangekondigd bereid te zijn opnieuw te praten over vrede. De ontmoeting kwam tot stand dankzij bemiddeling van de Europese Unie. Het bezoek van Danny Naveh, secretaris van de regering-Netanyahu, aan Washington had weinig resultaat.

Milosevic beëdigd als president
BELGRADO, 23 JULI. Slobodan Milosevic is vandaag beëdigd als president van Joegoslavië. Tevoren had Milosevic zijn functie als president van Servië opgegeven. Het federale parlement van Joegoslavië koos hem eerder deze maand tot staatshoofd van de federatie.

Brussel verbiedt handel in organen
BRUSSEL, 23 JULI. De Europese Commissie zal vanaf 1 januari volgend jaar de handel in orgaanvlees van runderen, schapen en geiten verbieden. Waarschijnlijk lopen mensen de dodelijke ziekte Creutzfeldt-Jakob op als ze met gekkekoeienziekte besmet vlees eten.

Defensie onderzoekt afval Cannerberg
MAASTRICHT, 23 JULI. Het ministerie van Defensie stelt een onderzoek in naar de aard en samenstelling van het afval dat is achtergebleven in het voormalige NAVO-commandocentrum in de Cannerberg bij Maastricht. Het onderzoek zal twee maanden duren.

NRC Webpagina's
23 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)