U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Economie groeit harder dan verwacht
De Nederlandse economie is vorig jaar met 3,3 procent gegroeid. Dat is veel meer dan de 2,7 procent economische groei waar tot dusverre van werd uitgegaan. Dit is voor Nederland de beste prestatie sinds 1990.


E C O N O M I E :


DSM: miljard voor groei in kunststoffen
DSM neemt polyolefinenfabrikant Vestolen in Gelsenkirchen over van het Duitse Veba-concern. Het Limburgse chemieconcern wil de fabriek moderniseren en uitbreiden. Voor de overname en de extra investeringen heeft DSM een miljard gulden uitgetrokken.


H O O F D A R T I K E L :


De lijst
Eindelijk is zij er dan: de lijst met regelingen van de Nederlandse wetgever welke niet zijn voorgelegd aan de Europese Commissie in Brussel. De lijst kwam niet uit vrije wil, maar omdat het kabinet de 'Securitel-lijst' op last van de rechter openbaar moest maken. Als het aan de ministers Wijers (Economische Zaken) en Sorgdrager (Justitie) had gelegen zou de imposante opsomming van regelingen waarvan Brussel niet op de hoogte was pas zijn vrijgegeven nadat alles tussen de Nederlandse overheid en de Europese Commissie was 'geregeld'. Terecht heeft de president van de Haagse rechtbank hier vorige week een stokje voor gestoken. Het gaat niet aan de burgers dergelijke zwaarwegende informatie te onthouden.


S P O R T :


Boogerd enig Nederlands lichtpuntje
De beklimming van de bosrijke Col de Joux Plane was in 1982 oranje getint. Peter Winnen en Johan van der Velde reden heup aan heup langs de dennen en de weiden in de Haute-Savoie. Ze behoorden tot de subtop van een fantastische generatie Nederlandse renners. De kleine Winnen en de lange Van der Velde eindigden respectievelijk als eerste en als tweede in de etappe naar Morzine. Het zijn lang vervlogen wielertijden.


NRC Webpagina's
22 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)