U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Drama schetst corruptie in politiek
Het schijnt voor Nederlandse dramamakers lastig te zijn het lot van fictieve personages te verweven met de wereldgeschiedenis: in de door de KRO gemaakte serie Tijd van leven drong de buitenwereld vooral in de vorm van requisieten door, en vorig jaar vroeg de AVRO vergeefs subsidie aan voor een serie waarin de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw werden verbonden met de lotgevallen van één familie. Volgens het Stimuleringsfonds, dat de aanvraag afwees, waren de personages in het ingediende script verbleekt tot 'vehikels' in dienst van een onsamenhangende reeks historische incidenten.


R A D I O   V O O R A F :


Politici brengen het lokale nieuws
Het Kamerlid als lokaal verslaggever en correspondent in het buitenland. Vanaf hun vakantiebestemmingen geven de komende vier weken elke werkdag drie Nederlandse politici live via de radio hun ervaringen over hun vakantieplek door. Nadat dit idee enkele maanden geleden door de redactie van het radioprogramma Wereldnet was bedacht hebben zich 60 parlementariërs bereid verklaard als 'lokaal verslaggever' of 'correspondent' op pad te gaan. Aanstaande maandag bijten op Radio 5 de Tweede-Kamerleden voor D66, Arthie Schimmel vanuit Denemarken, Olga Scheltema-de Nie vanuit Sicilië en Jan Hoekema vanaf Terschelling het spits af.


F I L M   V O O R A F :


Bob Roberts
De speelfilm Bob Roberts was in 1992 het debuut van acteur Tim Robbins als regisseur. In een als Britse televisiedocumentaire vermomde Amerikaanse speelfilm over een folksinger die in de politiek gaat, persifleert Robbins met veel lef en brille de leegte van de Amerikaanse (en Europese) cultuur, op zoek naar nieuwe helden.

NRC Webpagina's
19 EN 20 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)