U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
De mens en zijn correctie op Gods Schepping
Na aftrek van het dagelijks nieuws, het blikvoer (gekochte series, speelfilms), de opgebakken herhalingen en de luchtige quizjes bleven er gisteravond op de Nederlandse kanalen vrijwel geen programma's over. Een krant is dunner in de zomer. Televisie moddert door.


T V   V O O R A F :


Alles aan Ruby Wax is fake
Het opvallendste aan celebrity-interviewster Ruby Wax is dat zij zelden een interessante vraag stelt. Veel dieper dan 'Kan jij gewoon de straat op om boodschappen te doen?', 'Is dit nu je kleedkamer?' en 'Wat was je eerste baantje?' gaat het zelden. Toch zijn de programma's waarin ze televise- en filmpersoonlijkheden ondervraagt onderhoudend en dat komt omdat Ruby Wax de sterren bestrijdt met hun eigen wapen: gekunstelde oppervlakkigheid. Alles aan Ruby Wax is fake; haar lach, haar ogen die ze tot spleetjes perst als ze zogenaamd intensief zit te luisteren, haar grenzeloze sympathie voor de persoon die ze tegenover zich heeft en de voet van vertrouwelijkheid waarop zij met de geïnterviewde staat.


F I L M   V O O R A F :


Someone to Watch Over Me
Een van de beste dingen van Leaving Las Vegas (Mike Figgis, 1996), was Sting die 'My One An Only Love' zong. Het beste van Someone to Watch Over Me (Ridley Scott, 1987) is Sting die 'Someone to Watch Over Me' zingt, meteen aan het begin van de film.

NRC Webpagina's
15 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)