` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Winkelen' voor KLM-ticket loont
DEN HAAG, 15 JULI. Het loont de moeite om op meer plaatsen te gaan 'winkelen' bij de aankoop van KLM-tickets. De luchtreiziger kan goedkoper uit zijn, ook al moet hij vaak vertrekken vanaf een buitenlandse luchthaven. Het prijsverschil kan oplopen tot bijna duizend gulden. Dit blijkt uit een teekproef van de Consumentenbond.

Reparatie Mir uitgesteld wegens ziekte astronaut
KOROLJOV, 15 JULI. De reparatie van het beschadigde Russische ruimtestation Mir is uitgesteld. De commandant, de Rus Tsiblijev, voelt zich niet goed. Overwogen wordt de Amerikaanse astronaut Foale hem te laten vervangen bij de moeilijke operatie. De reparatie zou vrijdag of zaterdag worden geoefend. Om de bemanning meer rust te gunnen heeft de vluchtleiding tot uitstel besloten.

'Drinkwater kan veel goedkoper'
DEN HAAG, 15 JULI. Consumenten van drinkwater kunnen samen 220 tot 640 miljoen gulden per jaar besparen als de Nederlandse drinkwaterbedrijven onderling of met nieuwe marktpartijen zouden moeten concurreren. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek door de Erasmusuniversiteit.

OESO: daling van werkloosheid
PARIJS, 15 JULI. De werkloosheid in Nederland blijft volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling voorlopig dalen. De werkloosheid, vorig jaar 6,7 procent, zakt dit jaar naar 6,2 en in 1998 naar 5,6 procent.

Saba verlangt evacuatieplan
WILLEMSTAD, 15 JULI. In een petitie hebben gisteren ruim 350 bewoners van Saba opening van zaken geëist over de kans op een vulkaanuitbarsting op het eiland. Tevens is gevraagd om een evacuatieplan in geval van een uitbarsting.

Tour-karavaan eert Casartelli
PORTET D'ASPET, 15 JULI. De Tour de France heeft vanmorgen in de Pyreneeën eer betuigd bij het monument voor Fabio Casartelli. De 179 renners van het peloton stopten vanochtend om één minuut stilte in acht te nemen voor de Italiaanse renner, die in de Tour van 1995 overleed na een valpartij in de afdaling van de col de Portet d'Aspet.

Huursubsidiewet wellicht herzien
DEN HAAG, 15 JULI. Staatssecretaris Tommel (Volkshuisvesting) overweegt de nieuwe Huursubsidiewet aan te passen teneinde huurders tegemoet te komen wier inkomen in korte tijd is gedaald. Dat heeft de bewindsman gisteren toegezegd tijdens spoedoverleg met de Tweede Kamer.

Chirac kritiseert besluit Thomson
PARIJS, 15 JULI. President Chirac heeft kritiek geleverd op het besluit van de Franse regering het defensie-elektronicabedrijf Thomson CSF niet te privatiseren. De staat heeft geen rol meer in bedrijven die zich op de open markt bewegen, aldus de president.

NRC Webpagina's
15 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)