U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Lege batterijen, gekraak en saaie reportages
Dat Midden-Nederland ten prooi is aan een enorme stroomstoring komt mij om kwart over twee 's middags ter ore: totale chaos, openbare leven verlamd, treinen vastgelopen, en zelfs de regionale radio uit de lucht. Onmiddellijk zet ik de landelijke radio en televisie aan.


T V   V O O R A F :


Sfeer gaat verloren bij Dorrestijn
In de nadagen van de grote amusementsuitzendingen op de radio, in 1963, trad Rijk de Gooyer elke zaterdagavond aan in een programma dat VARA's Specialiteitentheater heette. Hij speelde een typetje met een klaaglijk stemmetje, dat wekelijks een reeks absurde tegenslagen opsomde tegen de achtergrond van een zeurderig orgeltje.


F I L M   V O O R A F :


The Flamingo Kid
We schrijven 1963. Een sympathieke, 18-jarige jongeman (Matt Dillon) uit een loodgietersnest uit Brooklyn - met een mal hoedje en een los overhemd - raakt dankzij dubieuze vrienden van vroeger verzeild in de luxueuze strandclub El Flamingo op Long Island. Hij draagt de verkeerde zwembroek en stuntelt met de uitgestalde kreeft. Maar onbedoeld weet hij temidden van de protserige welvaart met zijn working class-eenvoud te scoren: in een handomdraai repareert hij de slee van twee gefortuneerde taarten. Prompt krijgt hij een vakantiebaantje aangeboden als parkeerwachter. En dat is nog maar het begin. Die zomer schopt hij het al snel tot badman en mag hij even ruiken aan de geneugten èn aan de moraal van de nouveaux riches.

NRC Webpagina's
24 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)