U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

SBS: 'Pure omkoping'
Bij de verkoop van hun belang in juni 1995 deed Freddy Thyes (begin 1995 overgestapt van HMG naar SBS SA) Teleworld een mooie belofte. Als tegenprestatie voor het geld dat hij privé incasseert van Teleworld (KPN en Philips) zal hij zich als directeur van SBS inspannen om Teleworld te helpen aan exclusieve contracten met SBS.



Compaq koopt Tandem voor 3 miljard dollar
Compaq Computer zal Tandem Computers overnemen voor drie miljard dollar in aandelen. Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt. Tandem, gevestigd in Californië, zal een volledige dochter worden van Compaq, dat wereldmarktleider is op het gebied van personal computers.



CTL en Kirch leggen ruzie betaal-tv bij
De Duitse mediaconcerns CTL-UFA en Kirch hebben hun ruzie over de verdeling van de Duitse markt voor betaal-televisie bijgelegd. Ze nemen elk een belang van 50 procent in de zender Première, zo hebben ze vandaag laten weten. CLT heeft daarin nu een belang van 37,5 procent evenals Kirch.



De opmars van het duwen
Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen op het Internet zijn de push media. In tegenstelling tot de zogenaamde pull media, waarbij iemand actief informatie naar zijn computer toehaalt, duwen push media het nieuws volgens de voorkeur van de abonnee naar de computer. Dat lijkt al weer meer op de taakverdeling tussen consumenten en producenten in de traditionele media.



NRC Webpagina's
24 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)