U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
De stand van christelijk Nederland
De stand van orthodox christelijk Nederland is elk jaar te meten aan de jongerendag van de Evangelische Omroep. Tussen alle zomerherhalingen door werd afgelopen zaterdagavond een samenvatting van meer dan een uur van de evangelische bijeenkomst in het Utrechtse stadion Galgewaard uitgezonden. Het leek wel pinkpop. Enkele jongens en meisjes hadden piercings in lip, neus, oor of hun blote navel. Er waren veel blonde mensen met noord- en oost-Nederlandse accenten. Sommigen verklaarden hoe ze de Here Jezus hadden gevonden na zijn bestaan eerst te hebben ontkend.


T V   V O O R A F :


Intiem portret van componist Vermeulen
Matthijs Vermeulen, wiens oeuvre deze maand in het Holland Festival voor het eerst compleet wordt uitgevoerd, is dertig jaar na zijn overlijden nog steeds omstreden. Sommige recensenten concludeerden al na enkele Festival-concerten dat er toch veel mis is met zijn muziek. Anderen weten er telkens bijzondere en unieke aspecten aan te ontdekken. De titel Zonder weerklank van de tv-documentaire die Ireen van Ditshuyzen maakte over de miskende Matthijs Vermeulen en het Holland Festival-project, slaat dan ook meer op het verleden dan op de toekomst. Maar ook een glorieuze toekomst ligt niet voorspelbaar in het verschiet voor het oeuvre van de smidszoon, in de muziek een autodidact. Vermeulen blijft weerbarstig.


F I L M   V O O R A F :


Saigon (Off Limits)
Formeel gezien klopt er niets van Saigon (1988), een whodunit waarin de belangrijkste clou voor de identiteit van de dader al in de titelsequentie wordt weggegeven. Het is alleen nog maar een kwestie van de juiste man bij de juiste ring vinden. Geen wonder dat de Speelfilm Encyclopedie narrig schreef dat wie 'niet kan raden wie de moordenaar is, beter een andere hobby kan zoeken.' Te meer daar de wetenschap wie-het-heeft-gedaan geen enkele meerwaarde heeft voor de opbouw van de spanning.

NRC Webpagina's
23 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)