` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KLM informeert passagiers over stralingsincident
SCHIPHOL, 23 JUNI. De KLM gaat alsnog 115 passagiers inlichten die op 2 mei jongstleden tijdens een vlucht naar Londen mogelijk zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Die lekte weg uit een kleine container met molybdeen- en technetiumisotopen in het laadruim van een Boeing 737 van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

De Boer wil groen regeerakkoord
NEW YORK/DEN HAAG, 23 JUNI. Minister De Boer (Milieubeheer) vindt dat een volgend kabinet zou moeten regeren op basis van een 'groen regeerakkoord'. De Boer vindt nieuwe milieumaatregelen door een nieuw kabinet nodig om te voorkomen, dat als gevolg van de economische groei de uitstoot van schadelijke stoffen in het milieu verder toeneemt.

Sorgdrager schort straf weigeryup op
DEN HAAG, 23 JUNI. Minister Sorgdrager (Justitie) heeft de gevangenisstraf van een dienstweigeraar uit Tiel (Gelderland) voorlopig opgeschort.

Borst wil geen politiek leider zijn
DEN HAAG, 23 JUNI. Minister Borst, de kandidaat-lijsttrekker van D66, wil niet de politiek leider zijn van haar partij als deze na de verkiezingen deelneemt aan een nieuw kabinet. Volgens Borst moet in dat geval de fractievoorzitter in de Tweede Kamer als politiek leider fungeren.

Aartsen wil geen migratie varkens
DEN HAAG, 23 JUNI. Minister Van Aartsen (Landbouw) voelt er niets voor dat varkenhouders zich in de toekomst vestigen in Groningen of Zeeland. ,,Schone gebieden moeten we schoon houden'', aldus de minister gisteren voor de radio.

Almunia nieuwe leider van PSOE
MADRID, 23 JUNI. De Spaanse socialisten hebben Joaquín Almunia gekozen tot opvolger van de opgestapte partijleider Felipe González.

Borst voelt niets voor tabaksdeal
ROTTERDAM, 23 JUNI. Minister Borst van Volksgezondheid voelt niets voor een schikking zoals de Amerikaanse tabaksindustrie die afgelopen weekeinde heeft getroffen met de overheid.

NRC Webpagina's
23 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)