U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Islam tweede godsdienst in Nederland
De islam kan in 2020 de tweede godsdienstige richting van Nederland zijn. Zeven procent van de bevolking hangt dan de islam aan. Daarmee staat deze religie dan onder de rooms-katholieken (10 procent) en boven de hervormden (4 procent) en de gereformeerden (3 procent).


E C O N O M I E :


Kosten studie failliet Bobel voor top zelf
De bijna voltallige top van het failliete investeringsmaatschappijtje Bobel, onder wie ex-Boskalis-voorzitter Kraaijeveld van Hemert en oud-staatssecretaris Nooteboom van Financiën, moet de kosten betalen van een deskundigenonderzoek (35.500 gulden) bij Bobel.


H O O F D A R T I K E L :


Ontvlechtingen
's Lands grootste particuliere werkgever, Koninklijke PTT Nederland (KPN), gaat zichzelf opsplitsen in twee zelfstandige bedrijven: een voor postvervoer en een voor telecommunicatie. Deze in Amerika en het Verenigd Koninkrijk al veelvuldig toegepaste strategie om te voldoen aan de eisen van de markt, begint nu ook in Nederland door te dringen. Vendex, de eerste grote Nederlandse onderneming die de tweedeling ondernam, zit inmiddels halverwege een grote ontvlechting. Activiteiten die geen of onvoldoende onderlinge relatie hebben en daarmee de waarde van de onderneming niet verhogen, kunnen maar beter apart worden ondernomen dan onder een gemeenschappelijke paraplu. Het 'terug naar de kernactiviteiten' wordt steeds dwingender opgelegd en de kern moet steeds scherper worden geformuleerd.


S P O R T :


Noor Holsboer: Van 't Hek is slechte coach
Hockeyster Noor Holsboer heeft fel gereageerd op de verbanning uit de nationale hockeyselectie door bondscoach Tom van 't Hek. Volgens Holsboer schiet de kennis van Van 't Hek tekort. ,,Zijn analytische en communicatieve vermogens zijn onvoldoende voor een coach op het hoogste niveau'', aldus de 146-voudig international. ,,In het veld weet niemand wat hij bedoelt. Hij roept maar wat. 'We moeten hockeyen' en 'We moeten naar voren', dat soort teksten'', aldus Holsboer.


NRC Webpagina's
19 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)