U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De bedrieglijke maagdelijkheid van Zwitserland
Het is een raadsel waarom pas meer dan 50 jaar na de bevrijding en vele speelfilms, documenten en boeken uitkomt hoe Zwitserland heeft geprofiteerd van de Duitse massamoorden op joden. Misschien wilden sommigen betrokkenen tegen het einde van hun leven rekenschap afleggen. In hun gezonde Alpenlandje halen Zwitsers hoge leeftijden. Nazi Gold, an Inside Story Special, een gisternacht uitgezonden documentaire voor de BBC laat onder andere een voormalige bankbediende, een voormalige inlichtingenspecialist en een voormalige financieel onderhandelaar aan het woord, allemaal oude mannen die achteraf met spijt terugdenken.


T V   V O O R A F :


Beelden van gevangen verlangens
Vliegers proberen los te raken van de grond. Opgelaten door een groepje jongens in een hoog omheinde tuin slaan ze telkens weer tegen de grond. Eentje met een Turkse vlag blijft hangen aan het prikkeldraad van het hek. Een andere botst tegen het bord naast de basket van een sportveld.


F I L M   V O O R A F :


Earthquake
Naar het einde toe wordt de rampenfilm Earthquake (1974) steeds spannender. Want dan gaat de vraag knellen: welke helden gaan er aan? Zal de charismatische architect Steward (Charlton Heston) bezwijken onder het puin, terwijl juist hij zoveel moeite had gedaan om aardbevingsveilig te bouwen? Of zijn hartelijke schoonvader misschien? Of toch de vrolijke stuntrijder Miles? De ruwe-bolster-met- blanke-pit-agent Lew, die geschorst is maar toch tot de echt dapperen behoort? Alleen voor de twee Mooie Meisjes en het Jongetje uit de film kan het niet slecht aflopen, denk je - al wordt een van de Meisjes wel bijna verkracht door een dolgedraaide soldaat.

NRC Webpagina's
19 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)