U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strafzaak niet toegankelijk voor de pers en het publiek
Voor het eerst is in Nederland een strafzaak begonnen die wordt gehouden op een geheime locatie en waarbij geen pers en publiek aanwezig mogen zijn.



Proef met chipkaart voor gezondheidszorg
Ruim twintig zorgverzekeraars, die samen zo'n twaalf miljoen klanten hebben, beginnen nog dit jaar een proef met een zogenoemde 'zorgpas'.



Hot line voor spionnen
De Russische geheime dienst, de FSB (de vroegere KGB), werft dubbelspionnen - met een speciale telefoonlijn. In een vraaggesprek met de Moskouse televisiezender MTK gaf dinsdag de chef van de FSB, Nikolaj Kovaljov, een speciaal telefoonnummer - 224-0035 - dat kan worden gebeld door Russische agenten van buitenlandse inlichtingendiensten.



Donemus verkeert in financiële problemen
Donemus, het Documentatiecentrum voor Nederlandse Muziek dat dit jaar vijftig jaar bestaat, verkeert in financiële problemen.



Een gevoel van overbodigheid
Ooit, vermoedelijk honderd jaar geleden, heeft iemand het bedacht. Een journalistieke vernieuwing van belang, New Journalism eigenlijk.



Geen tijd meer om terug te kijken
De regisseur met de snor en het donkere haar had een leren jack, een polstas en een zakje met tabak. De meeste indruk maakte zijn bandopname- apparaat.



De Antwoordman
Duizend brieven per week ontving de Antwoordman, en twee keer per week - op dinsdagavond en donderdagochtend - verzorgde hij voor de AVRO-microfoon een programmaatje van een kwartier, waarin enkele van die brieven ter sprake kwamen.



Holland Media Groep ontslaat bestuursleden
Bestuursvoorzitter H. Boermans van de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter RTL4, RTL5 en Veronica, is gisteren ontslagen. Ook medebestuurder, H. Roemer, is aan de kant gezet.



Geruzie rond licenties voor mobiele telefonie
Koninklijke PTT Nederland (KPN), de zendermaatschappij Nozema en de telecomalliantie Enertel ruzieën over de licenties voor mobiele telefonie die deze zomer geveild moeten worden.



Beleggers: schade Textlite verhalen
De vereniging van gedupeerde beleggers van de failliete zaktelexenfabrikant Textlite gaat de commissarissen en de voormalige externe accountant (Deloitte & Touche) aanspreken voor de geleden schade.



Philips van 'zwijnerij' beticht
Grundig heeft de weigering van Philips om het verlies van de Duitse tv- en audioproducent over 1996 te compenseren betiteld als ,,zwijnerij''.



PTT schikt rekeningen 06-gedupeerden
PTT Telecom heeft 332 klanten met klachten over hun telefoonrekening gezamenlijk 230.000 gulden kwijtgescholden of betaald. Het gaat om nota's over een periode van tien jaar waarover is onderhandeld met de Landelijke Werkgroep 06-gedupeerden.



NRC Webpagina's
5 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)