U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips van 'zwijnerij' beticht


NEURENBERG, 5 JUNI. Grundig heeft de weigering van Philips om het verlies van de Duitse tv- en audioproducent over 1996 te compenseren betiteld als ,,zwijnerij''.

De woordvoerder van het Duitse elektronicaconcern zei gisteren ,,dat we er met bevreemding kennis van hebben genomen dat Philips zijn contractuele verplichtingen niet wil nakomen''. Het is te hopen dat de twee ondernemingen het aan de onderhandelingstafel eens worden, ,,anders blijft alleen de gang naar de rechter over'', aldus de Grundig-woordvoerder. Grundig reageerde op de beslissing van Philips om het verlies over 1996 voorlopig niet aan te zuiveren.

Het Eindhovense concern deed dit nadat Grundig had laten weten dat het negatieve saldo over vorig jaar groter is uitgevallen dan in maart gemeld. Het verlies zou nu 631 miljoen mark bedragen, ongeveer tachtig miljoen mark meer. Philips kan zich in het geheel niet vinden in de wijze waarop Grundig zijn jongste verliescijfers heeft berekend. Vooral de extra post van enkele tientallen miljoenen voor een reorganisatie is verkeerd gevallen in Eindhoven. Begin dit jaar heeft Philips zich uit de leiding van Grundig teruggetrokken. De verliezen van de Duitse onderneming kwamen sinds 1984 steeds voor rekening van het Nederlandse concern, maar ook daaraan heeft Philips per ultimo 1996 een eind gemaakt. (DPA/ANP)

NRC Webpagina's
5 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)