` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Met giropas ook pinnen bij banken
ROTTERDAM, 5 JUNI. De ruim zes miljoen klanten van de Postbank kunnen nog dit jaar geld pinnen bij de andere banken in Nederland. Omgekeerd kunnen pin-passen van andere banken dan worden gebruikt bij de geldautomaten van de Postbank.

Rekenkamer: sterkte politie niet te meten
DEN HAAG, 5 JUNI. Het is niet bekend hoeveel politieagenten er precies zijn in Nederland. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een vanmiddag verschenen rapport over de politiesterkte.

Bolkestein wil studie naar nut volkstelling
ROTTERDAM, 5 JUNI. VVD-fractieleider Bolkestein wil laten onderzoeken of het zin heeft in 2001 weer een volkstelling in Nederland te houden.

Koers Vedior schiet omhoog bij beursintroductie
AMSTERDAM, 5 JUNI. De aandelen van Vedior (uitzend- en schoonmaakwerk), dat door Vendex is afgesplitst en naar de beurs gebracht, zijn vanmiddag bij de introductie op de Amsterdamse effectenbeurs verhandeld tegen een koers van 48 gulden. De prijs waarop kon worden ingeschreven was 39 gulden. De introductie van Vedior was dertigmaal overtekend.

Moordaanslag op president Albanië
TIRANA, 5 JUNI. In een dorp bij de Albanese havenstad Durrës is gisteren een moordaanslag gepleegd op president Sali Berisha. De aanslag mislukte, omdat de handgranaat die naar hem werd geworpen, niet ontplofte. De dader is ingerekend.

Brinkman dieper in problemen
ROTTERDAM, 5 JUNI. De positie van korpschef J. Brinkman van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is nog moeizamer geworden dan die al was. De omstreden oud-generaal is nu ook in conflict gekomen met burgemeester Peper van Rotterdam en de 21 andere burgemeesters van het regionaal college. Vanavond komen burgemeester Peper en het regionaal college bijeen om zich op de situatie te beraden.

Fraude bij GVB begon al in 1983
AMSTERDAM, 5 JUNI. De malversaties bij de afdeling metro van het Amsterdams Gemeente Vervoerbedrijf (GVB) zijn al begonnen in 1983. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling ambtelijke integriteit van de Amsterdamse politie.

Nuis wil afzien van muzieknorm
ZOETERMEER, 5 JUNI. Staatssecretaris Nuis (OCW) is bereid af te zien van een verplicht percentage Nederlandse muziek in concerten door de Nederlandse orkesten. Voorwaarde is dat de orkesten zelf met een goed alternatief komen.

Bijstand moet van gemeenten hoger
DEN HAAG, 5 JUNI. De bijstandsuitkeringen moeten omhoog, want ,,een rijk land moet aan effectieve armoedebestrijding doen'', aldus gisteren de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Utrechtse burgemeester I. Opstelten, gisteren op het jaarlijkse congres van de VNG.

Regels gevraagd voor gentherapie
ROTTERDAM, 5 JUNI. Er zijn met spoed specifieke wettelijke voorschriften nodig voor de toepassing van gentherapie bij mensen. Dit schrijft de commissie Gentherapie van de Gezondheidsraad in een gisteren gepubliceerd advies.

NRC Webpagina's
5 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)