U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Interview met de nieuwe Israelische oppositieleider generaal Ehud Barak. Hij wordt morgen gekozen als opvolger van de 74-jarige Shimon Peres. Ook aandacht voor het bezoek van de Russische oud-generaal Lebed aan Nederland. Hij zal reageren op de uitbreiding van de NAVO en de ideeën over het hulpplan voor Oost-Europa. Ned.2, 17.35-18.45u.

Netwerk. Reportage over de omstreden vernietiging van een half miljoen varkens. Daarnaast praat PvdA-fractievoorzitter in de Tweede kamer Jacques Wallage over zijn ambities, zijn partij en over Europa. Ned.1, 20.26-21.02u.

Nova. Onder meer aandacht voor de uitslag van de Franse verkiezingen en de gevolgen daarvan voor de positie van de Europese gemeenschap. Ned.3, 22.34-23.04u.

DOCUMENTAIRES

Small, medium, large. Marjan Wigger is directeur van het succesvolle label Turnover, dat wordt geproduceerd in Hongkong. De collectie is niet gebaseerd op het modebeeld, maar op Wiggers eigen smaak. Verder aandacht voor de marketing van Frank Rijkaard Underjeans. En de kledingkast van de Japanse Kyoko Taka, die een derde van haar maandsalaris aan Chanel uitgeeft. Ned.3, 19.29-19.58u.

Document: Leven uit de dood. Nederlandse onderzoekers hebben toegang gekregen tot een nooit geopende gang van de pyramide van Zoser om de daar begraven apenmummies te onderzoeken op het hiv-virus dat aids veroorzaakt, of varianten daarvan. BRTN2, 20.15-21.00u.

Bordje gezond: minder kanker! Reportage over de relatie tussen gezonde voeding en het voorkomen of bestrijden van kanker. Slechtse voedingsgewoonten kunnen van invloed zijn op het ontstaan van kanker. Tv-kok Ria van Eijndhoven legt uit hoe je lekker kunt eten en gezond kunt blijven. Ned.2, 20.08-20.45u.

Dokument: In Holland staat een huis. Documentaire over de makelaars van het Haagse kantoor Nelisse en hun cliënten. Zie Tv-vooraf. Ned.1, 22.52-23.45u.

ZDF-Nachtexpress. Thema-avond over New York. Met video-opnamen van New-Yorkse filmmakers en kunstenaars over hun stad, gesprekken met onder anderen de filmmakers Susan Seidelman en Abel Ferrara en een satire over snel beroemd worden in New York. En om 2.05u. New York, Times Square, een persoonlijke reportage van Charlie Ahearn waarin beelden van het eerste levensjaar van zijn zoon worden afgewisseld met opnamen van Times Square, gezien vanuit Ahearns woning. Duitsl.2, 0.10-2.50u.

DRAMA

Orgeade overzee. Tv-registratie in de regie van Jop Pannekoek, naar de gelijknamige theatervoorstelling van Caroline Mout en Bodil de la Parra. Mout en De la Parra spelen afwisselend twee door de oceaan van elkaar verwijderde schoolvriendinnen, die elkaar schrijven over jongens, en twee ongetrouwde tantes die hun laatste jaren slijten in Paramaribo. Ned.3, 20.30-21.24u.

FILM

Romancing the Stone (Robert Zemeckis, 1984, VS). Aantrekkelijke avonturenfilm in de stijl van de Indiana Jones-films. Schrijfster Kathleen Turner ziet haar romans werkelijkheid worden als zij met avonturier Michael Douglas in Columbia haar ontvoerde zuster gaat bevrijden. Werd in 1985 gevolgd door 'The Jewel of the Nile'. Ook met Danny DeVito. SBS6, 20.25-22.30u., onderbroken door reclame.

The Longest Day (Ken Annakin e.a., 1962, VS). Zie Film-vooraf. Ned.2, 20.45-23.30u.

Year of the Comet (Peter Yates, 1992, VS). Komisch avontuur tapt uit hetzelfde vaatje als 'Romancing the Stone'. Penelope Ann Miller en Tim Daley ontfermen zich over een kostbare, 150 jaar oude fles wijn en worden op de hielen gezeten door geboefte. Duitsl.2, 22.15-23.40u., nagesynchroniseerd.

Le Crâbe-tambour (Pierre Schoendoerffer, 1977, Frankrijk). Psychologisch drama over mannenvriendschap voltrekt zich volledig op een boot en vertoont de vertelstructuur van 'Rashomon'. Kapitein, arts en machinist halen herinneringen op aan een mysterieuze vriend. Met Jean Rochefort, Jacques Perrin, Claude Rich. TV5, 23.00-1.00u., Frans ondertiteld.

Fire in the Sky (Robert Lieberman, 1993, VS). Bescheiden science-fictionfilm over houthakker die, naar eigen zeggen, gedurende vijfdaagse afwezigheid de gast is geweest van buitenaardse wezens. Provinciestadje in Arizona raakt in rep en roer. Met D.B. Sweeney, Robert Patrick, James Garner. BBC1, 23.40-1.25u.

Act of Violence (Fred Zinnemann, 1949, VS). Vlekkeloos melodrama van vakman Zinnemann waarin oorlogsveteraan Robert Ryan jacht maakt op verklikker uit krijgsgevangenenkamp (Van Heflin). Ook met Janet Leigh, Mary Astor. Duitsl.1, 0.50-2.10u., zwart-wit.

Beyond the Stars (David Saperstein, 1989, VS). Praatgraag drama met milieubewuste boodschap van de scenarist van 'Cocoon'. Ex-astronaut Martin Sheen zet, geprikkeld door adorerende tiener Christian Slater, zijn desillusies op een rijtje. Ook met Sharon Stone. BBC1, 1.25-2.55u.

Amsterdam Global Village (4) (Johan van der Keuken, 1996, Nederland). De seizoenen volgend mozaïek van Johan van der Keuken laat Amsterdam zien als een verre, vreemde stad, met uitstapjes naar sommige landen van herkomst van de veelkleurige bewoners. Ned.3, 23.40-0.14u.

MUZIEK

Het oog als oor. Serie waarin vormgever Jaap Drupsteen zich met digitale technieken op de visualisering van de moderne muziek stort. Ditmaal: 'Danceworks' van Steve Martland, uitgevoerd door het Orkest De Volharding o.l.v. Jürjen Hempel. Ned.3, 21.29-22.00u.

Koningin Elisabethwedstrijd 97 voor viool. Verslag van de keuzeconcerti van twee finalisten, begeleid door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Marc Soustrot. BRTN2, 22.30-23.58u.

NRC Webpagina's
2 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)