U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Films op tv

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
2 Vandaag. Een portret van een Nederlands oogartsen-echtpaar dat in de sloppenwijken van de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa werkt onder blinden. Verder aandacht voor het proces tegen de twee Haarlemse rechercheurs die van meineed worden verdacht en het proces tegen de vermoedelijke dader van de bomaanslag van twee jaar geleden in Oklahoma waarbij vele doden vielen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Van gewest tot gewest. Het Griend, een belangrijke broedplaats voor vogels in de Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling, wordt grondig schoongemaakt als de lente begint. Ook aandacht voor het geluidsarchief van Wijk C in Utrecht en een veiling in Assendelft. Ned.3, 19.29-19.57u.

Birds of Paradise. De Britse natuurcineast David Attenborough maakte een film over het onwaarschijnlijk rijke vogelbestand van Nieuw Guinea. Hij maakte deze documentaire als voorbereiding op zijn nieuwe grote natuurserie The Life of Birds. Attenborough werd vorige week eredoctor aan de Gentse universiteit. BRTN2, 21.10-22.04u.

Nova. Aandacht voor het voetbalvandalisme in de vorm van een studiodebat en een reportage daarover uit Engeland. Ned.3, 22.34-23.04u.

Als thuis niets meer kan en het ziekenhuis hoeft niet meer. Portret van een echtpaar dat de laatste weken van hun leven doorbrengt in hospice Rozenheuvel, waar mensen verzorgd worden die niet meer thuis kunnen wonen en voor wie het ziekenhuis niets meer kan doen. Ned.1, 23.05-23.32u.

Life out of death. Verslag van een medische expeditie naar Egypte waar oude apenmummies onderzocht op het aids-virus. In die mummies hoopten de wetenschappers genetische informatie te vinden waaruit ze konden afleiden hoe het aids-virus zich bij apen heeft ontwikkeld. Ned.3, 23.07-23.57u.

NRC Webpagina's
28 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)