U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Films op tv

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
De wandelende tak. Opnamen van de muziekcultuur aan het hof van de Mwami uit het feodale koninkrijk Rwanda. De koniklijke trommels waren het symbool van de macht van de Mwami. Radio 4, 18.00-19.00u.

Opium radio. Gesprek met muziekcriticus Erik Voermans en componist Peter Jan Wagemans over over de biografie van componist Matthijs Vermeulen. Verder schrijver Ewald Vanvugt over zijn roman Het eerste wereldkampioenschap bidden en classica Sunnyva van der Vegt en historicus René van Royen over hun boek Asterix en de waarheid waarin de lezer wordt meegevoerd op een ontdekkingstocht door de oudheid aan de hand van Asterix. Radio 1, 20.04-22.04u.

De verbeelding. Portret van de Schotse dichter Robert Burns (1759-1796). Hij verzamelde honderden Schotse liederen, herschreef ze en redde daarmee waarschijnlijk een orale traditie. Radio 5, 21.05-21.40u.

De avonden. Discussie over de vraag of culinair Nederland in de greep van de commercie is. We horen kookboekenschrijfster Wina Born en de chefkoks Rien Heemskerk en Cas Spijkers. Om circa kwart over elf het eerste deel van een gesprek met de meester van de verbeeldingskracht Willem Brakman. Radio 5, 22.02-23.55u.

Aardse zaken: Jolanda Venema. Negen jaar geleden brak er naar aanleiding van een publicatie van een foto van Jolanda Venema, een discussie los over de leefomstandigheden van geestelijk gehandicapten. Programmamaker Michael Citroen onderzocht of er anno 1997 iets veranderd is. (Slot van een drieluik). Morgen, Radio 5, 13.08-14.02u.

Passages passanten. Gesprek met Germaine Greer over haar autobiografische toneelstuk De harmoniehof. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.

Kleur bekennen. Gesprek met psychiater Frank van Ree. De 69-jarige Van Ree vertelt dat hij in zijn lange loopbaan meer heeft geleerd van de gekken dan van de universiteit. Hij verzette zich tegen de onderdrukking van psychiatrische patiënten en brak een lans voor hulp bij zelfdoding. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
24 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)