` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Mierlo zelf zoekt nieuwe lijsttrekker D66
NOORDWIJKERHOUT, 24 MAART. D66 zoekt een nieuwe lijsttrekker, nu Van Mierlo zaterdag heeft gezegd niet beschikbaar te zijn. Meest genoemde kandidaat is minister van Economische Zaken Wijers, hoewel deze zelf herhaaldelijk te kennen heeft gegeven de positie niet te ambiëren. De zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker wordt geleid door Van Mierlo zelf, in samenspraak met partijvoorzitter Tom Kok.

Bron besmetting koe met BSE nog onduidelijk
DEN HAAG, 24 MAART. Het is nog onduidelijk hoe de koe is besmet waarbij afgelopen vrijdag BSE, de gekke-koeienziekte, werd vastgesteld. Tot dusverre is bij geen enkel ander dier in Nederland besmetting geconstateerd.

Jeltsin: Rusland wil lid worden van Europese Unie
HELSINKI, 24 MAART. De Russische president Jeltsin heeft zaterdag in Helsinki gezegd dat Rusland klaar is om toe te treden tot de Europese Unie. De mededeling kwam een dag na de top van Jeltsin en de Amerikaanse president Clinton.

Instituut voor slachtoffers asbest bepleit
DEN HAAG, 24 MAART. Er moet een instituut komen dat schadeclaims behandelt van asbestslachtoffers en hun nabestaanden. Als de werkgever niet aanspreekbaar is moet de overheid de schade vergoeden. Dat adviseert een commissie onder leiding van oud-minister van Justitie J. de Ruiter.

Kroonprins doet belijdenis
DEN HAAG, 24 MAART. Prins Willem-Alexander is gisteren lid geworden van de hervormde Kloosterkerkgemeente in Den Haag. Door deze stap is hij nu ook lidmaat van de Nederlandse Hervormde Kerk, die in 1816 door koning Willem I werd ingesteld. De prins verkreeg het lidmaatschap door de openbare belijdenis des geloofs.

Aanpak gevraagd van eenzaamheid
DEN HAAG, 24 MAART. Er doen zich situaties van vereenzaming voor die ,,door hun ernst en hardnekkigheid beleidsbemoeienis rechtvaardigen'', aldus de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling in een vandaag verschenen rapport.

Koersen lager
AMSTERDAM, 24 MAART. Na het herstel van afgelopen vrijdag zijn de koersen op de Amsterdamse effectenbeurs vanochtend weer scherp omlaag genaan. De beursindex AEX daalde 1,95 procent naar 713,95 punten.

Oostenrijk dinsdag niet op Internet
WENEN, 24 MAART. Oostenrijk is morgen tussen 9 en 15 uur niet via het Internet bereikbaar. Daarmee protesteren de Oostenrijkse Internet-aanbieders tegen de inbeslagneming door de poliie, vorige week, van alle apparatuur van de provider ViP. Aanleiding was een tip van de Beierse justitie dat via ViP kinderporno verspreid zou worden. De politie stond niet toe dat programma's werden afgesloten, waardoor informatie verloren kan zijn gegaan.

D66 pleit voor harde aanpak 'stalkers'
DEN HAAG, 24 MAART. Mensen die iemand voortdurend volgen en lastigvallen, zogenoemde 'stalkers', moeten strafrechterlijk kunnen worden aangepakt. De D66-fractie in de Tweede Kamer komt nog dit jaar met een nieuw initiatiefwetsvoorstel hiertoe.

VS-diplomaat moet weg uit Wit-Rusland
MOSKOU, 24 MAART. Een Amerikaanse diplomaat in Wit-Rusland is zondag in de hoofdstad Minsk opgepakt tijdens een betoging van tienduizend Witrussen, die het aftreden van president Loekasjenko eisten. De diplomaat zou schuldig zijn aan provocaties ,,die onverenigbaar zijn met zijn status''. Dat meldde het Witrussische ministerie van Buitenlandse Zaken op de staatstelevisie.

NRC Webpagina's
24 MAART 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)