U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vijf recepten voor een kassucces
Europeanen kijken liever naar Amerikaanse films dan naar Europese. Dat is al lang zo, maar het wordt ook nog eens ieder jaar erger. Tijd voor een revival van de avondlandse filmindustrie. De Brit Angus Finney doet daartoe vijf voorstellen. Het moet maar eens afgelopen zijn met de produktie van vele honderden, meestal deels met gemeenschapsgeld gefinancierde films per jaar, waarvan niemand zich afvraagt of ze ook een publiek bereiken.



Financieele Dagblad krijgt bod Telegraaf
De Telegraaf heeft een bod uitgebracht op de certificaten van de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad. Dat heeft de Amsterdamse uitgever gisteren bevestigd. De huidige economische eigenaar, Hendrik Sijthoff Holding, zal de komende weken zowel met De Telegraaf als met de participatiemaatschappij Hal Investments onderhandelen over de verkoop van de certificaten.



Winst France Telecom daalt
France Telecom heeft zijn winst het afgelopen jaar zien dalen van 9,2 miljard naar 2,1 miljard franc (700 miljoen gulden). Dit heeft de Franse telecommaatschappij gisteren bekendgemaakt.



Alliantie van PTT's onder druk
De alliantie Unisource van vier Europese telefoonmaatschappijen staat onder druk. Unisource werkt in Europa samen met de Amerikaanse maatschappij AT&T, maar Telefónica, één van de partners, onderhandelt met andere internationale operators over strategische samenwerking.



Supergroei Reed, Wolters voorbij
Een prachtige zwaan zal VNU mogelijk nooit worden. Maar het imago van 'lelijk eendje' van de mediasector heeft de Haarlemse uitgever in de ogen van beleggers wel van zich afgeworpen.



Crash
De Britse Raad voor Classificatie van Films heeft bepaald dat de in Groot-Brittannië omstreden film Crash van David Cronenberg 'ongebruikelijk en verontrustend' is, maar niet 'illegaal of schadelijk'. De film over mensen die seksueel opgewonden raken van auto-ongelukken werd vorig jaar in het Londense district Westminster verboden. Westminster, waar zich de meeste Londense bioscopen bevinden, zal die beslissing nu heroverwegen. (AP)



NRC Webpagina's
20 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)