U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Opschudding om nepreportage over kroonprins
Het weekblad Panorama heeft deze week voor opschudding gezorgd bij vier grote roddelbladen door hun in scène gezette foto's aan te bieden van prins Willem-Alexander met zijn 'nieuwe vriendin'. De look-a-like van de prins, Roland Thier, en de freelance fotografe Yasmin Hargreaves, zijn drie dagen in Lech geweest.



Rechter: posters met plasseks toegestaan
Het Groninger Museum mag een poster met een plasseks-foto van de Amerikaanse kunstenaar Andres Serrano verspreiden. Dat heeft de kortgedingrechter in Groningen vanochtend bepaald.



Tentoonstelling roept in Jeruzalem hevige emoties op
Het reizende project 'Your Coloring Book' van de Israelische kunstenaar Ram Katzir laat de holocaust op een ongebruikelijke manier zien. Bekende foto's uit het nazi-tijdperk zijn veranderd in tekeningen, die de bezoekers mogen inkleuren. De expositie is nu in Jeruzalem te zien en opent op 2 maart in Enschede. Een gesprek met de kunstenaar in Amsterdam en een verslag van de reacties op de tentoonstelling in Israel.



Endemol kaapt verkoper weg bij NBC
Endemol heeft zijn internationale verkoopactiviteiten versterkt door het aantrekken van Matthew Ody. De 42-jarige Engelsman is weggekaapt bij het Amerikaanse televisiebedrijf NBC International. Endemol spreekt van ,,een grote vis''.



NVJ eist van PCM deel van opbrengst cd-roms
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) daagt PCM Uitgevers voor de Amsterdamse rechtbank wegens inbreuk op het auteursrecht. De NVJ voert de procedure namens drie journalisten van de Volkskrant die bezwaar maken tegen publicatie van hun artikelen op cd-rom door deze uitgever zonder dat zij daarvoor toestemming hebben gegegeven.



Eerste polis tegen 'millenium-virus' in computer
Met de millenniumwisseling bestaat het risico van grote schade als computerbestanden van 1999 op 2000 springen. In de VS heeft zich de eerste verzekeraar aangediend die het risico verzekert.



Keuze telefoonbedrijf via code
De consument kan nog dit jaar met het intoetsen van vier cijfers kiezen via welk telefoonbedrijf hij wil bellen: PTT Telecom of een van de nieuwe concurrenten die na 1 juli op de markt komen.



NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)