` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deng Xiaoping krijgt 'simpele en sobere' uitvaart
PEKING, 21 FEBR. Tienduizend genodigden zullen dinsdag in de Grote Hal van het Volk in Peking bijeenkomen om de gestorven leider Deng Xiaoping te herdenken. Deng overleed eergisteren op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders worden, ,,overeenkomstig het gebruik in China'', niet uitgenodigd.

Kritiek Van Aartsen op registratie van varkens
DEN HAAG, 21 FEBR. Minister Van Aartsen (Landbouw) heeft gisteren hard uitgehaald naar de varkensboeren. Volgens hem zijn zij lange tijd in gebreke gebleven bij de verplichte registratie van verplaatsingen van hun dieren.

Montenegro wil niets meer van Milosevic weten
BELGRADO, 21 FEBR. Montenegro, dat samen met Servië de Joegoslavische federatie vormt, wil niets meer met de Servische president Milosevic te maken hebben en zal hem dan ook niet steunen bij zijn plan dit jaar president van Joegoslavië te worden.

Nederland wil meer Duitse invloed op Europse defensie
BONN, 21 FEBR. Nederland verlangt van Duitsland meer leiding op het gebied van de Europese defensie. Duitsland moet het initiatief nemen om naast Frankrijk ook Groot-Brittannië hierbij te betrekken. De Frans-Duitse 'motor' alléén is te zwak om een voortrekkersrol te spelen. Dit zei de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, Peter van Walsum, gisteravond bij de presentatie van het boek Nachbarn in Bonn.

Albright ziet 'vooruitgang' over NAVO
MOSKOU, 21 FEBR. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft vanochtend gezegd dat de Verenigde Staten en Rusland ,,zeer belangrijke vooruitgang'' hebben geboekt voor een akkoord over een speciale relatie tussen Moskou en de NAVO. Maar ze zei ook dat er nog ,,enkele zeer ingewikkelde vragen'' overblijven nu de NAVO zich voorbereidt op uitbreiding.

Van Mierlo vreest 'desintegratie'
DEN HAAG, 21 FEBR. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) vreest dat uitstel van de Europese Muntunie (EMU) tot desintegratie en toenemend nationalisme in Europa zou kunnen leiden. Dit zei hij gisteren in het NOS-journaal.

Proefproces over auteursrecht op Internet
AMSTERDAM, 21 FEBR. De journalistenvereniging NVJ daagt uitgever PCM voor de rechter wegens schending van het auteursrecht met een uitgave van de Volkskrant op cd-rom. Mede namens Volkskrant-columnist Jan Mulder wil de NVJ een principiële uitspraak over bescherming van auteursrecht voor uitgaven op cd-rom of Internet.

Oekraïne beklaagt zich over Russen
MOSKOU, 21 FEBR. De Oekraïense president Leonid Koetsjma geeft Rusland de schuld van de verslechtering van de relaties tussen beide landen. ,,Absoluut niemand in Rusland wil ons standpunt begrijpen of luisteren naar onze argumenten'', zei hij in een vraaggesprek met het Russische blad Nezavisimaja Gazeta.

VS boycotten arbitrage WTO
WASHINGTON, 21 FEBR. De Verenigde Staten weigeren mee te werken aan een arbitrage-panel van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) dat een uitspraak in het conflict tussen de Europese Unie en Washington over Amerikaanse strafmaatregelen tegen Cuba.

Bedrijven halen concernfinanciering naar Nederland terug
ROTTERDAM, 21 FEBR. Chemiebedrijf DSM en BolsWessanen (voeding, drank) halen hun activiteiten voor concernfinanciering terug naar Nederland, nu het paarse kabinet het belastingklimaat voor hen aantrekkelijker heeft gemaakt. Een reeks andere bedrijven praat ook met Financiën over gebruik van de verlaagde Vennootschapsbelasting.

NRC Webpagina's
21 FEBRUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)