U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Friesch Dagblad bouwt op lezerstrouw
Het voor zijn voortbestaan vechtende Friesch Dagblad was afgelopen jaar de snelst groeiende krant van Nederland. De oplage van 's lands enige zelfstandige regionale christelijk dagblad steeg met 3,7 procent naar 22.093, aldus de jongste Cebuco-cijfers.



Harlinger politie doet verslag via kabeltv
Inbraken, diefstallen, aanrijdingen, bedreigingen. De Harlinger politie brengt het nieuws uit haar rapporten iedere dag 'vers' via de kabeltelevisie in de huiskamers. Sinds begin september verschijnt groepschef H. Olijerhoek of één van zijn collega's in beeld om bijzonderheden te geven.



Feyenoord wil toch praten met KNVB
Feyenoord-voorzitter J. van den Herik heeft gisteravond toegezegd dat hij nog deze week met de KNVB over de problemen rond de uitzendrechten zal praten. De voetbalbond heeft het bestuur van Feyenoord officieel uitgenodigd voor een gesprek. Na aanvankelijke aarzelingen heeft Van den Herik besloten op de invitatie in te gaan. ,,Ik heb er eens een nachtje over geslapen en zal aan deze fatsoenlijke uitnodiging gehoor geven.''



PTT Telecom ziet af van belang Z-Afrika
PTT Telecom neemt geen belang in het Zuidafrikaanse telecombedrijf Telkom. Het concern heeft zich teruggetrokken uit de strijd om een aandeel van 20 tot 30 procent in Telkom.



'Europese televisie verMcDonaldiseert'
Na afloop van de stemming gisteren zat Luciana Castellina, de Italiaanse voorzitter van de cultuurcommissie van het Europees Parlement, er verslagen bij. Onder haar leiding had het Parlement een dam kunnen opwerpen tegen de ,,stortvloed'' van Amerikaanse televisieprogramma's op de Europese markt. ,,De cultuur verMcDonaldiseert'', had ze vorige week nog woedend gezegd. ,,Als ik op een zondagmiddag in Brussel loop, zie ik alleen maar Independence Day, een Europese film is er niet''. Op het laatste moment schrok het Parlement echter terug voor een harde confrontatie met de Raad van Ministers.



Endemol doet overname in Zuid-Afrika Endemol heeft een eerste investering gevonden voor het geld dat het amusementsconcern heeft verdiend met de beursgang. Endemol koopt een kleine produktiemaatschappij in Zuid-Afrika, waar de onderneming al langere tijd zocht naar een overnamekandidaat.



Nieuw aanbod EU liberalisering telecom
GENEVE, 13 NOV. De Europese Unie heeft nieuwe voorstellen gedaan voor de opening van de Europese telecommarkt. Met die voorstellen wil de EU de Verenigde Staten tegemoet komen, die in april een wereldomspannende telecom-overeenkomst in het kader van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De VS hadden vooral bezwaren tegen de beperkingen voor buitenlandse investeringen in Spanje en België en tegen de indirecte barrières die Frankrijk had opgeworpen. Deze belemmeringen zijn in de nieuwe voorstellen weggenomen. Ook Spanje stelt nu zijn telecommmarkt in 1998 helemaal open. Karl-Fredrik Falkenberg, EU- onderhandelaar bij de WTO in Genève, verklaarde dat Europa op zijn beurt van andere WTO-landen, zoals Canada, Japan, Singapore en Brazilië, een beter aanbod wil hebben. Het is de bedoeling dat de WTO-telecomovereenkomst op 15 februari rond is. (Reuter, DPA)



Vrij Brits telefoonverkeer
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 13 NOV. Het Britse ministerie van handel en industrie wil het internationale telefoonverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk volledig vrijgeven. De 46 bedrijven die willen concurreren met de huidige aanbieders Mercury Communications en British Telecom krijgen allemaal een licentie. Tot de bedrijven die een licentie hebben aangevraagd behoren het Amerikaanse AT&T, Eurotunnel en Global One, de strategische alliantie tussen Deutsche Telekom, France Télécom en Sprint. Bedrijven met een licentie hoeven voor het aanbieden van telecomdiensten niet langer gebruik te maken van de huurlijen van BT of Mercury, maar mogen zelf infrastructuur aanleggen. De maatregel kan worden gezien als een tegemoetkoming van de Britten aan de oppositie van AT&T tegen de fusieplannen van British Telecom en de Amerikaanse aanbieder van lange afstandsverkeer MCI. Beide ondernemingen maakten vorige week bekend dat zij willen samengaan in de nieuwe onderneming Concert. AT&T had gesuggereerd dat de Amerikaanse autoriteiten de fusie zouden moeten blokkeren, omdat de Britse telecommunicatiemarkt nog niet geheel was geliberaliseerd.

NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)