U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Lebed aanvaardt ontslag laconiek
Veiligheidsadviseur Aleksandr Lebed is gisteren door president Jeltsin ontslagen. Hij heeft zijn ontslag zonder protest aanvaard en aangekondigd zich voor te bereiden op de volgende presidentsverkiezingen. In de Russische politiek is overwegend instemmend gereageerd op het vertrek van 's lands meestbesproken adviseur.


E C O N O M I E :


Fokker sluisde voor bankroet miljard terug
Vliegtuigfabrikant Fokker heeft in de laatste weken voordat in januari uitstel van betaling moest worden aangevraagd bijna 1,2 miljard gulden betaald aan grootaandeelhouder Dasa en banken. Dat blijkt uit het tweede verslag van de curatoren van Fokker.


H O O F D A R T I K E L :


Exit Lebed
ALEKSANDR LEBED IS GEEN 'BEDELAAR'. Hij is een 'vrije kater'. En dat hebben de machthebbers in en rond het Kremlin geweten. Toen eerder dit jaar president Boris Jeltsin alle trucs uit de kast moest halen om te worden herkozen, kwam Lebed hem goed uit. De generaal kon Jeltsin in de tweede ronde de patriottische kiezers leveren die hij door het hervormingsbeleid was kwijtgeraakt. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het Kremlin hem daarbij met geld en goede woorden heeft geholpen.


S P O R T :


Brann benadrukt tekortkomingen In het felle licht van de tl-buizen trok Dick Advocaat zijn conclusie. ,,Als ploegen achter de bal blijven hangen en de beuk d'r in gooien, krijgen wij het moeilijk'', sprak de PSV-coach in een houten barak van het Brann-stadion. ,,Utrecht heeft het bewezen, De Graafschap heeft het bewezen en vanavond heeft Brann het bewezen. Misschien hebben wij gewoon te veel technische voetballers in ons midden.''


NRC Webpagina's
18 OKTOBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)