U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Historisch besluit van raad in Berlijn:
NAVO vormt een 'Europese pilaar'

De 16 ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO hebben vandaag in Berlijn ingestemd met de vorming van een 'Europese pilaar' binnen de NAVO. Europese landen kunnen zo NAVO-materieel en -kennis gebruiken voor vredesoperaties waaraan de VS niet deelnemen.


E C O N O M I E :


Topman VNO-NCW wil af van het minimumloon
Nederland schiet economisch tekort en presteert onvoldoende. Daarom moeten de investeringen in harde infrastructuur verdubbelen en moet werken onder het minimumloon mogelijk worden gemaakt. Dat zei drs J.C. Blankert vanmiddag bij zijn aantreden als voorzitter van de Vereniging VNO-NCW. Blankert volgt dr A.H.G. Rinnooy Kan op, die toetreedt tot de Raad van Bestuur van de ING Groep.


H O O F D A R T I K E L :


Midden in het midden
Het CDA is er weer, sterker nog, het CDA gaat er weer voor. Met dit imitatiejargon van deze tijd heeft de partij het afgelopen weekeinde de discussie afgerond over het rapport 'Nieuwe wegen, vaste waarden'. Een rapport dat was bedoeld als principiële bezinning op wat het CDA de komende vijftien jaar wil. Een wat platvloerser en minder hardop uitgesproken overweging was dat de christen-democraten na hun verkiezingsechec van twee jaar geleden en de daaropvolgende verscheurende discussie over de schuldvraag behoefte hadden aan afleiding. Een debat over de koers op lange termijn is in de politiek dan een beproefde methode.


S P O R T :


Krajicek weer bij de grote jongens
Richard Krajicek hoort weer bij de grote jongens. Van de 128 deelnemers aan het enkelspel van de 'open Franse' in Parijs, zijn er vanavond 120 uitgeschakeld. Krajicek is een van de acht overlevenden. Hij bereikte gisteren als eerste speler de kwartfinales met een eenvoudige zege (6-3, 6-2 en 6-4) op de Zweed Jonas Bjorkman.


NRC Webpagina's
3 JUNI 1996


THIRD
MILLENIUM
CHALLENGE


Het enige horloge waarmee u

seconden voorloopt.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)