U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mediakabel fel tegen Nethold-verbond
Middelharnis is niet de eerste plek waar men de Nederlandse partner van media-tycoon Rupert Murdoch zou situeren. Toch zetelt in het pittoreske plaatsje op het Zuidhollandse Goeree-Overvlakkee Jan Zwerus, directeur van Mediakabel, het bedrijf dat vanaf december met 17 nieuwe betaal tv-kanalen de kijker zal proberen te lokken.


France Télécom rijp gemaakt voor beursgang vanaf '97
Het Franse staatstelefoonbedrijf France Télécom wordt een naamloze vennootschap. De ministerraad heeft gisteren zijn akkoord gegeven aan dit plan. Het moet nog door het parlement.


Onderzoek dominantie betaal-tv
Minister Wijers (Economische Zaken) gaat onderzoeken of het verbond tussen KPN, Philips en Nethold, dat vanaf juli digitale betaaltelevisie wil aanbieden, niet leidt tot een te grote marktdominantie. Wijers zei dit gisteren tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.


Planet Internet pas in '97 uit de verliezen
Planet Internet _ een bedrijf dat particulieren en bedrijven toegang verschaft tot het wereldwijde computernetwerk _ zal volgens de nieuwe algemeen directeur R. Veltenaar op zijn vroegst volgend jaar uit de kosten zijn. De aandeelhouders van Planet Internet gaan er volgens Veltenaar van uit dat het bedrijf al dit jaar quitte kan draaien.


Reclame moet weer terug naar vroeger
Billboards, tientallen tv-kanalen en stapels ongeadresseerde post vragen de consument dagelijks om toch weer het beste produkt tegen de laagste prijs aan te schaffen. Voor reclamemakers is het vrijwel onmogelijk tussen dat informatiebombardement door nog op te vallen, of ze moeten bereid zijn hun boodschap zó choquerend te verpakken dat ze _ al was het maar voor een enkel moment _ de aandacht kunnen trekken. En zelfs dat begint te wennen.

NRC Webpagina's
1 JUNI 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)