U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Planet Internet pas
in '97 uit de verliezen

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 30 MEI.
Planet Internet _ een bedrijf dat particulieren en bedrijven toegang verschaft tot het wereldwijde computernetwerk _ zal volgens de nieuwe algemeen directeur R. Veltenaar op zijn vroegst volgend jaar uit de kosten zijn. De aandeelhouders van Planet Internet gaan er volgens Veltenaar van uit dat het bedrijf al dit jaar quitte kan draaien.

Veltenaar, inmiddels de derde directeur van Planet Internet, waarschuwde gisteren tijdens de presentatie van een nieuwe marketingcampagne voor te hoog gespannen verwachtingen. Op dit moment verdient volgens hem niemand nog aan Internet, ,,behalve de congrescentra en bijbehorende hotels die symposia over het onderwerp organiseren''.

Het nog geen jaar oude Planet Internet _ een joint venture van KPN Multimedia, De Telegraaf, Wegener Arcade en Quote Media _ is met 30.000 abonnees een van de grotere Internet-aanbieders van Nederland. Dat aantal moet volgens Veltenaar aan het einde van het jaar zijn verdubbeld. Op dit moment "surfen' volgens schattingen circa 500.000 gebruikers eens per week over het computernetwerk.

In de nieuwe marketingcampagne wil Planet Internet zich niet alleen richten op "computerfreaks', maar ook op de "digibeten' _ Internetgebruikers die extra ondersteuning nodig hebben om het net op te gaan.

NRC Webpagina's
30 MEI 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)