U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Multiculturele letteren. Docent Bert Paasman introduceert dit nieuwe programma waaraan de schrijvers Kader Abdolah, Frank Martinus Arion, Lulu Wang, Mustafa Stitou, Ellen Ombre, Moses Isagawa, J. Rentes de Carvalho, Frank Accord en Hans Sahar meedoen. 747AM, 15.02-16.00u.

Digitale kunst. Onder anderen literair journalist Jan-Hendrik Bakker zoekt samen met Carolien van den Bos naar de literaire verbeelding in digitale literatuur. 747AM, 16.02-17.00u.

Smaakmakers. Gast is het Tweede Kamerlid voor de PvdA en huisarts Rob Oudkerk die lange tijd in het radioprogramma Plein publiek gezondheidszaken presenteerde. Radio 2, 20.02-23.00u.

Easy listening. Opnamen van George Harrison als gast bij Bill Wyman's Rhythm Kings, Vanessa Paradis in een song van Johnny Depp, een verslag van Charles Aznavour's afscheidtournee en een opname van Hollywood-legende Jane Mansfield. Radio 2, 23.02-1.00u.

Simek 's nachts. Gesprek met presentator, zanger en cabaretier Jos Brink over zijn publiek, televisie, zijn aangenomen zoon en Wim Sonneveld. Radio 1, 0.04-1.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van schrijver/kunstenaar Jan Wolkers een gesprek met de auteurs Johannes Houwink ten Cate en Anna Voolstra over hun boek Oorlogsdagboeken over de jodenvervolging. Verder een gesprek met Henk Beltman over zijn proefschrift Buigen of barsten? Na elven het vierde deel in een serie portretten van middenstanders. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere aandacht voor de Koerdische asielzoekers die met een hongerstaking een verblijfsvergunning willen afdwingen. Verder een debat over vrede en veiligheid in Afrika. 747AM, 13.02-15.00u.

Opium. Acteur Piere Bokma praat over zijn rol in Macbeth van Shakespeare en de machtswisseling bij Toneelgroep Amsterdam. Ook een gesprek met sinoloog Barend ter Haar. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met scheidsrechter John Blankenstein die begin jaren '90 zijn internationale gloriejaren beleefde. Nu is hij hoofd scheidsrechterszaken Betaald Voetbal bij de KNVB in Zeist. Radio 1, 21.04-22. 00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met kunstenaar Henk Hage die schilderend de kathedraal van Chartres onderzoekt en kunsthistoricus Harry Tummers over o.a. de rol van het toeval en het geheim van kobaltblauw. 747AM, 23.02-24.00u.

Eurovisienacht. Gedurende de uitzending worden de 23 deelnemende liedjes van het songfestival ten gehore gebracht en beoordeeld door een jury met o.a. Jan Rot en Saskia van Zutphen, lid van de groep Mrs. Einstein. Ook gesprekken met voormalige deelnemers. Ook een gesprek met de Nederlandse afvaardiging Michelle. Radio 2, 23.02-6.00u.

NRC Webpagina's
28 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad