U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Akkoord kabinet over extra uitgaven
Het kabinet heeft vannacht een akkoord bereikt over de begroting van 2002. In totaal wordt volgend jaar 7,9 miljard gulden extra geïnvesteerd, vooral in de gezondheidszorg, het onderwijs en in veiligheid.

Camera beschermt privacy
Onderzoekers van KPN Research hebben een nieuwe vorm van cameratoezicht ontwikkeld die de privacy van de burger beter beschermt dan de huidige videobewaking. De Registratiekamer reageert positief op de vinding.

VS eisen Toorops op uit Nederland
De Amerikaanse regering heeft via de Nederlandse ambassade in Washington kenbaar gemaakt dat twee schilderijen en een tekening van Jan Toorop uit Nederlandse musea moeten worden afgestaan aan de New-Yorkse bankier Walter Eberstadt. Eberstadt is een kleinzoon van het in de oorlog omgekomen joodse echtpaar Ernst en Gertrud Flersheim.

Groei economie VS verrassend hoog: 2 procent
De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar verrassend met 2 procent op jaarbasis gegroeid. Dat is veel meer dan de 1,1 procent die door economen werd verwacht. Het is ook een verdubbeling van het groeitempo in het vierde kwartaal van 2000, toen de economie met niet meer dan 1 procent op jaarbasis groeide.

Kok voelt niet voor Nederlandse EU-minister
Premier Kok voelt er niet voor de coördinatie van het Europees beleid over te brengen van de minister van Buitenlandse Zaken naar een vice-premier voor Europese Zaken. Dit zeggen goed ingelichte diplomatieke bronnen in Brussel. PvdA-fractieleider Melkert heeft deze week voorgesteld een vice-premier het Europese beleid te laten coördineren van alle Nederlandse ministeries.

Meerderheid in VS blij met Bush
Een meerderheid van de Amerikanen is redelijk tevreden over het werk van president Bush in de eerste honderd dagen in het ambt. In opiniepeilingen kreeg Bush van 63 procent van de Amerikanen een goed cijfer, tegen Clinton 59 procent.

Kabinet verbiedt strippen dividend
Het via derden aftrekken van de dividendbelasting ('dividend-stripping') is sinds gisteren per direct verboden. Een wettelijke maatregel zal nog worden uitgewerkt, maar zal met terugwerkende kracht gelden. Dat heeft de ministerraad gisteren besloten.

HBG betaalt helft waterschade
Bouwbedrijf HBG moet de helft betalen van de schade die in 1993 is ontstaan bij de overstroming van het nieuwe keldercomplex van het Duitse parlementsgebouw in Bonn. Dat heeft het gerechtshof in Keulen gisteren bepaald. HBG gaat uit van 100 miljoen DM.

Proeven op apen worden beperkt
Het proefdierencentrum BPRC in Rijswijk mag niet langer medische proeven op chimpansees uitvoeren. Dit heeft minister Hermans (Wetenschappen) besloten na advies van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen.

Vrees voor 'vijfde colonne' bij KLM
De ondernemingsraad van luchtvaartmaatschappij KLM waarschuwt de directie voor het ontstaan van een "vijfde colonne" binnen het bedrijf als ze de communicatie met de werknemers niet verbetert. De OR schrijft dit naar aanleiding van onrust bij de technische dienst over problemen rond de fusie met het Amerikaanse onderhoudsbedrijf UTC.

Buien
Vandaag eerst regen. Vanuit het westen droger en opklaringen. Zondag perioden met zon maar ook enkele buien, mogelijk met onweer. Temperatuur circa 14 graden. Vooruitzichten voor maandag t/m woensdag: zon, maar ook een grote kans op buien. Middagtemperatuur 15 graden.


NRC Webpagina's
28 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad