U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Oplage kranten gedaald in vierde kwartaal
De oplage van de dagbladen in Nederland is in het vierde kwartaal licht gedaald, van 4,46 miljoen eind 1999 tot 4,41 miljoen exemplaren per dag in het afgelopen kwartaal. Vooral het Algemeen Dagblad van uitgever PCM is veel lezers kwijtgeraakt. De oplage daalde met bijna 7 procent van 362.000 tot 337.000. Ook de andere grote PCM-dagbladen behoorden tot de verliezers: de Volkskrant daalde van 350.000 tot 338.000 en NRC Handelsblad van 275.000 tot 270.000.

Verlies van UPC nu 'op dieptepunt'
Het verlies van kabelbedrijf UPC is in het laatste kwartaal van 2000 verder toegenomen. Volgens bestuurder C. Bracken zijn de resultaten op een dieptepunt en zal het kabelbedrijf vanaf nu verbetering laten zien.

Radiorubriek: Onderonsje
Velen met mij zullen zich verbaasd hebben over het ongelukkige tijdstip waarop de verloving van P.W.A. en Máxima werd aangekondigd. Want op hetzelfde moment dat het niet te benijden stel publiekelijk onder het juk van Kok door moest, werd de beslissing genomen om 50.000 dieren weliswaar niet levend uit een vliegtuig in zee te gooien, maar ze toch af te maken omdat ze geen waarde meer hebben voor een economisch systeem.

Oprichters L&H doen afstand
De drie voormalige bestuurders van het noodlijdende Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie J.Lernout, P.Hauspie en N. Willaert hebben afstand gedaan van hun recht de meerderheid van de raad van bestuur van het bedrijf te benoemen. Dit blijkt uit een artikel in het Belgische Dagblad De Financieel Economische Tijd. Een raad van bestuur in België is vergelijkbaar met een Nederlandse raad van commissarissen. L & H heeft een turbulente periode achter de rug. Nadat in januari huiszoekingen bij de onderneming waren verricht naar witwaspraktijken, verleende de rechter het bedrijf uitstel van betaling omdat het in grote financiële problemen verzeild raakte. (ANP)


Dichten is hip. Zo zien we in het nachtleven van Berlijn, Londen en Amsterdam dichters in combinatie met dj's en vj's. De Britse krant The Guardian organiseerde een dichtwedstrijd waarbij de deelnemers hun schrijfsels per mobiele telefoon of als sms-bericht kunnen versturen. De winnaar krijgt duizend pond. Op de website van The Guardian een selectie van de inzendingen.
(books.guardian.co.uk/games/mobilepoems)

NRC Webpagina's
2 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad