U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kritiek ontzenuwd op NAVO-acties
Het bloedbad in het Kosovaarse dorp Racak, in 1999 mede aanleiding voor NAVO-bombardementen op Joegoslavië, was niet in scène gezet door Albanezen.

Boetes toch niet verhoogd na euro
De maximale bedragen voor boetes zullen met de invoering van de euro per 1 januari 2002 toch niet worden verhoogd. Het kabinet vindt verhoging bij nader inzien onverstandig. De overheid verlangt ook van het bedrijfsleven dat de invoering van de euro niet gepaard gaat met prijsverhogingen.

Macedonië wil hulp van NAVO aan de grens
Macedonië heeft gisteren de hulp van de NAVO gevraagd bij de bewaking van de grens met Kosovo om acties van etnisch-Albanese extremisten tegen te gaan.

Kok nodigt Simonis uit
Premier Kok heeft kardinaal Simonis uitgenodigd te komen praten over het paarse beleid in zaken als euthanasie en het homohuwelijk. Simonis verweet Kok deze week in een vraaggesprek met de Volkskrant de kerk te "marginaliseren".

Drie kranten in noorden fuseren
De regionale kranten het Nieuwsblad van het Noorden en Drentse Courant/Groninger Dagblad gaan per 1 april fuseren om beter te kunnen concurreren met de landelijke kranten. De nieuwe krant heeft een oplage van ongeveer 180.000 en verschijnt in de ochtend. Door de fusie verdwijnen er tachtig arbeidsplaatsen, waarvan vijftig bij de redacties.

Veel geweld bij betoging in Kiev
Duizenden betogers hebben gisteren in Kiev, in een van de grootste protestbijeenkomsten sinds de onafhankelijkheid van de Oekraïne, opnieuw het aftreden geëist van president Leonid Koetsjma. Er werd met stenen en flessen naar de politie gegooid, die met traangas en wapenstok antwoordde.

25 slachterijen BSE-gevoelig
Controleurs van de Keuringsdienst van Waren en de Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees hebben de afgelopen maand bij 25 slachterijen BSE-gevoelig materiaal aangetroffen, met name delen van het ruggenmerg. Het materiaal is vernietigd. De bedrijven kregen een schriftelijke waarschuwing.

Wereldrecord in Salt Lake City
De Canadese schaatsster Catriona LeMay heeft gisteren bij de WK afstanden het eerste wereldrecord gereden op de olympische ijsbaan van Salt Lake City. Ze verbeterde haar eigen record op de 500 meter en reed een tijd van 37,29 seconden. De Noor Adne Søndral won de wereldtitel op de 1500 meter. De Nederlander Erben Wennemars werd derde op deze afstand.

Regen
Vanmiddag tijdelijk droger. Maxima rond 11 graden. Vannacht af en toe regen, zacht. Zondag meer regen. Weinig verandering in temperatuur en wind. Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag: aanhoudend wisselvallig en langzaam iets minder zacht.


NRC Webpagina's
10 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad