U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Gesprek met hoogleraar diabetologie Rob Heine over het ontstaan van diabetes op latere leeftijd en verhoogde kansen op hart- en vaatziekten. Ook enkele suikerpatiënten komen aan het woord. Radio 5, 14.02-15.00u.

Bewogen betrekkingen. Slot van een serie over de betrekkingen tussen Nederland en Japan. In deze uitzending gaat het om de oorlogsperiode en de Bersiaptijd erna. Radio 5, 15.02-16.00u.

Spektakel. Onder meer een reportage over castingbureaus en de wijze waarop de acteurs en actrices worden geselecteerd. Verder aandacht voor de problemen van het restaureren van moderne kunst en de underdogpositie ten opzichte van de hooggewaardeerde restauratoren van oude meesters. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van zangeres Marlayne, gitarist Harry Sacksioni en Frank Boeijen. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Portret van de deze week overleden Charles Trenet met eigen opnamen maar ook met vertolkingen door Nat King Cole, Yves Montand, George Benson, Maurice Chevalier, João Gilberto, Isabelle Aubret, Marlene Dietrich, Frank Sinatra en Conny Stuart. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder andere marine- ornitoloog Kees Camphuysen die de vanaf het onderzoeksschip Pelagia van het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee langs de Afrikaanse kust vaart om de samenwerking tussen zeevogels en dolfijnen en walvissen te bestuderen. Verder een imitatie-zeearend in Leusden en de trek van salamanders, padden en kikkers. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van historicus dr. H. von der Dunk een discussie over het deze week verschenen rapport over de vernieuwing van het geschiedenisonderwijs. Verder een gesprek met Max Kohnstamm, particulier-secretaris van koningin Wilhelmina van 1945-1948, over het tweede deel van Cees Fasseurs boek over Wilhelmina. Ook aandacht voor de bedenker van de Winkler Prins Encyclopedie: Anthony Winkler Prins en het tweede deel over Nederlandse militairen in het Franse dorp La Courtine. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. John Jansen van Galen vertelt naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het Suriname Syndroom over de 'twijfelachtige' rol van de PvdA bij de Surinaamse onafhankelijkheid. Verder een debat tussen Tweede-Kamerlid Wim van de Camp (CDA) en de CDJA-voorzitter Loek Schueler over het legaliseren of verbieden van softdrugs. Radio 5, 13.02-15.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met Sytze Faber, oud-hoofdredacteur van het Friesch Dagblad en oud-burgemeester van Hoogeveen, die eind jaren tachtig erbij was toen burgemeester Smallenbroek van Smallingerland in de Zwolle op de vuist ging met enkele jongeren. Radio 1, 20.04-21.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Onder meer aandacht voor kunstenaar Christiaan Zwanikken die zijn installaties combineert met dierenschedels en moderne techniek. Verder de voorstelling van Suver Nuver en scenarioschrijver en filmproducent Ton van der Lee over zijn reisverslag naar een gehucht in de Namibische woestijn. Verder een themagesprek over het carnaval. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad