U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S T R I P S :
Luc Zeebroek: "Schoenmaker blijf bij je, leest!'

Door een onzer redacteuren
GENT, 24 FEBR. Afgelopen donderdag betrok Kamagurka de drukkerijen van het enige jaren geleden ter ziele gegane socialistische dagblad Vooruit in het centrum van Gent. De krant heeft hem destijds, in 1982, ontslagen wegens 'bemoeizucht'.

In het historische pand - de Vlaamse schrijver Louis Paul Boon tikte er ooit zijn cursiefjes - heeft Kamagurka (1956) de glazen kamer (4 bij 4 meter) van de meesterdrukker betrokken. Van daaruit houdt hij toezicht op een groeiend aantal - onderbetaalde - medewerkers dat zich met steeds diverser werk bezighoudt. Hij verschaft onder meer werk aan ontslagen personeel van Sabena en enkele ex-agrariërs. Twee blozende slagersjongens zijn momenteel op proef in dienst.

Kamagurka deelt de ruimte met de firma Doggybites, die onder andere de maker is van zijn website. Kamagurka en Doggybites werken momenteel in opdracht van Microsoft aan een reeks van zes internetshows van zestig minuten. Deze shows verschijnen vanaf eind maart wekelijks op www.kamagurka.com en de site van Microsoft. Binnenkort wil Kamagurka zich concentreren op zijn naderende schilderijententoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam en een reeks solovoorstellingen in theaters in België en Nederland.

Werk van Kamagurka wordt onder meer gepubliceerd in Humo, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, de Financieel Economische Tijd, Punch, The Spectator, Charlie Hebdo, Le Psychopat Illustré, Das Magazin, Woz, Strapazin, Die Presse, Titanic, Zitty, Computeridee, Die Südddeutsche Zeitung, Eulenspiegel, Freitag en Junge Welt. Samen met Herr Seele publiceert Kamagurka de dagelijkse strip Cowboy Henk in onder andere Het Parool. In Canada is Miller Features sinds kort actief als agent. Vanaf volgende week is zijn werk beschikbaar voor de Scandinavische en Baltische markt via het agentschap Bulls.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad