U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Hetero-erotiek
Niet alleen prins Friso maar ook de met een man samenwonende officier van justitie Herman blijkt in de slotaflevering van de fictieserie Wet & Waan heteroseksuele neigingen te hebben. Een teleurstellende avond voor homo's, voor wie niets op de pootjes terecht kwam.


R A D I O   V O O R A F :


De Ramblers leven voort
Zodra iemand smalend tegen bassist Jacques Schols zegt dat de Ramblers niet meer kunnen spelen omdat er niemand van het originele dansorkest over is, heeft hij zijn antwoord klaar: "Dat geldt voor het Concertgebouworkest óók en toch hebben die rustig hun honderdjarig bestaan gevierd." Hij wil maar zeggen dat de Ramblers dit jaar dus heel goed hun 75-jarig bestaan kunnen vieren, al zijn alle mannen van het eerste uur allang verdwenen. Ook de bijna 88-jarige trombonist en zanger Marcel Thielemans, die zeven jaar na de oprichting bij het orkest kwam, is niet meer in staat mee te doen.


F I L M   V O O R A F :


Beautiful girls
De film Beautiful Girls heeft precies dezelfde foute moraal als de recente bioscoophit High Fidelity: mannen worden voortdurend verlokt door steeds nieuwe, mooiere meisjes. Maar uiteindelijk blijven ze toch allemaal bij hun oude vertrouwde vriendinnetjes - ook al vinden ze die zelf maar zevenenhalfjes. Beide films staan als 'feel-good-movies' te boek. Waarom? Ze verheerlijken de middelmaat, de sleur - settling for less, in plaats van door te zoeken naar de échte 'ware'.


NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad