U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Radioveiling nu onzeker
De coalitiefracties van PvdA en D66 hebben vergaande bezwaren tegen de voorgenomen veiling van radiofrequenties. Dat is gisteren gebleken tijdens het wekelijkse overleg tussen kabinet en fractieleiders.

Leiding Studio Sport stapt op na meningsverschillen
De leiding van het televisieprogramma Studio Sport stapt op. Hoofdredacteur Gio Lippens vertrekt per direct en chef Martijn Lindenberg treedt in februari volgend jaar terug.

Virusmaker meldt zich in Sneek
Een 20-jarige man heeft zich gisterochtend op het politiebureau in Sneek gemeld als maker van het AnnaKournikova-virus. Hij zou het het virus, een doe-het-zelf-pakket dat hij van internet haalde en aanpaste, via een kabelprovider in Zwolle in nieuwsgroepen hebben gezet.

Van Boxtel wil brigade tegen computervirussen
De Nederlandse overheid rekent het waarschuwen tegen computervirussen niet tot haar taken. Minister Van Boxtel wil dit veranderen, door een 'vliegende brigade' op te richten tegen 'e-rampen', zoals het AnnaKoernikova-virus.

'Te hoge tarieven bij telefoonspelletjes tv'
Bellers naar telefoonspelletjes op televisie betalen veel te veel geld. Dat oordeelt het College van toezicht op de kansspelen in een advies aan staatssecretaris Kalsbeek (Justitie).

Belaagde Kuifje nu ook al homoseksueel
De politie in Brussel heeft gisteren 600 exemplaren van het illegale boek Kuifje in Thailand in beslag genomen, en drie mensen aangehouden. Kuifje voor het eerst als homoseksueel.

Nasdaq neemt Amsterdam op sleeptouw
In tegenstelling tot gisteren had de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq vandaag een stimulerende werking op de beurshandel in Amsterdam. Vooral de technologiefondsen profiteerden.

Justitie België pakt klanten Napster
De Belgische justitie onderneemt op verzoek van de internationale muziekindustrie actie tegen personen die illegaal muziek hebben gekopieerd via de Amerikaanse muziekruildienst op internet, Napster.

Kirch redt EM.TV met 1,3 mld
EM.TV lijkt gered. De Beierse televisie-gigant Kirch neemt een belang van 16,74 procent in het aangeslagen film- en sportrechtenbedrijf uit München. EM.TV bezit de rechten op de populaire tv-serie Sesamstraat en de Flintstones. De Kirch-Gruppe is de belangrijkste handelaar in film- en tv-rechten in Duitsland. Zij bezit de commerciële tv-groep Pro Sieben Sat 1 en de betaal-tv-zender Premiere.

Het belang van feiten
In 1525 werd Jan de Bakker om het geloof verbrand. Zo stond het in het jaartallenboekje waaruit elke week één bladzijde uit het hoofd moest worden geleerd.

Tiscali op verlies
De Italiaanse internetaanbieder Tiscali heeft vorig jaar een verlies geleden van 452 miljoen euro (996 miljoen gulden). Dit bedrag is voor rente, belastingen en afschrijvingen. Het overgrote deel van het verlies komt voor rekening van de overgenomen Nederlandse branchegenoot World Online. Tiscali boekte zelf een verlies van 42,3 miljoen euro tegen 5,7 miljoen euro in 1999. Met World Online werd een jaaromzet behaald van 407 miljoen euro.

Overname ACNielsen door VNU rond
Uitgever VNU doet het bod op ACNielsen gestand. Op de sluitingsdatum 14 februari had de uitgever ongeveer 96 procent van de aandelen in handen. Eerder verlengde VNU het bod twee maal omdat het onder meer nog niet de goedkeuring had van de Europese Commissie. Die heeft inmiddels ingestemd met de overname. VNU deed in december vorig jaar een bod 2,3 miljard dollar (5,5 miljard gulden) op het onderzoeksbureau. Om de aankoop te financieren stoot de uitgever publiekstijdschriften af als Nieuwe Revu, Libelle en Viva. Ook een aantal educatieve onderdelen gaan in de verkoop. (ANP)

Internet-muziek zet Docdata op verlies
Technologiebedrijf Docdata heeft een moeilijk jaar achter de rug. Volgens voorlopige cijfers boekte het bedrijf een nettoverlies van 8,4 miljoen, tegen een winst van 5,5 miljoen gulden in 1999. De omzet steeg wel, met ruim 10 procent tot 241,5 miljoen. De belangrijkste activiteit van Docdata is het produceren van muziek- en data-cd's. Daar is de groei echter uit. Het bedrijf gaat zich nu concentreren op het leveren van machines en toepassingen voor beveiliging van paspoorten en bankbiljetten. Dat is nu nog een kleinere activiteit. Ook de handel via internet moet groeien. (ANP)


Voor liefhebbers van Mathilda, de Heksen en andere figuren uit de boeken van Roald Dahl, is de officiële Dahl-site een must. Quentin Blake, tekenaar van alle figuren maakte ook de plaatjes voor de site. Kleindochter Sophie zorgde voor de stemmen en muziek. Grote en kleine liefhebbers vinden alles over de boeken en de schrijver, en ook zijn afschuwelijke recepten, spelletjes en tips voor ouders en leraren.
(www.roalddahl.com)

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad