U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mens heeft minder genen dan gedacht
De erfelijke informatie van de mens ligt vast in 30.000 tot 40.000 genen. Dat zijn er twee- tot driemaal minder dan jarenlang is verondersteld, zo concluderen twee concurrerende onderzoeksgroepen.

'IBM betrokken bij de holocaust'
De Amerikaanse computergigant IBM hangt een miljoenenclaim boven het hoofd van slachtoffers van de holocaust. Aanleiding vormt een boek over de betrokkenheid van Hollerith, een Duitse dochteronderneming van IBM, bij de vervolging van de joden in de Tweede Wereldoorlog.

Den Haag valt over Van Walsum
Het ministerie van Buitenlandse Zaken neemt "uitdrukkelijk afstand" van de felle kritiek van oud-VN-ambassadeur Van Walsum op de mislukte campagne van het kabinet om minister Pronk benoemd te krijgen als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. In een ingezonden brief omschrijft F. Majoor, de hoogste ambtenaar op het departement, de kritiek die Van Walsum zaterdag in deze krant uitte, als "uitsluitend bezien vanuit de New-Yorkse invalshoek en bovendien soms onjuist".

CDA en VVD staken verzet tegen mestwet
CDA en VVD staken hun verzet tegen de nieuwe mestwet van minister Brinkhorst. In ruil daarvoor accepteert Brinkhorst een wetswijziging die het mogelijk maakt snel soepelere normen in te voeren als het mestoverschot volgend jaar meevalt. Vorige week dreigde Brinkhorst het verzet van coalitiepartner VVD tegen zijn wet niet te aanvaarden.

'Industrie voert medicijnenoorlog'
De Britse hulporganisatie Oxfam heeft de farmaceutische industrie er van beschuldigd een 'medicijnenoorlog' te voeren tegen de armste landen in de wereld." De regels voor bescherming van patenten drijven de prijzen van medicijnen op, waardoor veel armen verstoken blijven van medische hulp.

Onderzoek naar scrapie bij geiten
Twee geiten van een kinderboerderij in Geleen zijn vermoedelijk besmet met scrapie, een hersenziekte die verwant is aan de gekkekoeienziekte BSE. Het zou voor het eerst zijn dat scrapie in Nederland bij geiten is ontdekt.

Onderzeeër VS ramt Japans schip
Negen Japanse vissers worden vermist sinds een plotseling opduikende Amerikaanse nucleaire onderzeeër hun opleidingsschip zaterdag bij Hawaii tot zinken bracht.

Massamoord in Algerijnse stad
Zevenentwintig burgers, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn zaterdagavond vermoord in een sloppenbuurt van Berrouaghia, 120 kilometer ten zuiden van de Algerijnse hoofdstad Algiers.

Ritsma wint WK
Rintje Ritsma is gisteren in Boedapest voor de vierde keer wereldkampioen allround schaatsen geworden. Ids Postma, die tot aan de 10.000 meter het algemeen klassement aanvoerde, werd tweede.

Buurtwinkels
Het gaat slecht met veel kleine voedingswinkels in Nederland. De groentewinkels hebben hun omzet vorig jaar zien dalen met 6 procent. De omzet van de kaaswinkels is gedaald met 7,5 procent.

Zonnige perioden
Morgen droog en zonnige perioden. Maximumtemperatuur circa 8 graden bij een meest matige noordelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: weinig wind, in de nacht en ochtend landinwaarts lichte vorst. Overdag zonnige perioden en maxima rond 7 graden.


NRC Webpagina's
12 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad