U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de uitspraak in de Lockerbie-zaak tegen de twee Libische verdachten in Kamp Zeist en een gesprek met nabestaanden van de slachtoffers. Verder een verslag uit India over de gevolgen van de aardbeving. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Gesprek met de Indonesische openbare aanklager Darusman die in Nederland is voor onderzoek naar bankfraude met Soeharto-gelden en de uitspraak tegen de twee verdachten in de Lockerbie-zaak. Ned.1, 20.30-21.08u.

Nova. Eveneens over de Lockerbie-zaak en een reportage over onzuiverheden bij het EKO-keurmerk van de Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouwproducten (SKAL). Verder Han Houdijk die promoveert op de klapschaats. Ned.3, 22.30-22.57u.

DOCUMENTAIRES

Knokken om werk. Eerste deel van een vierdelige Engelse serie over vormen van strijd op de werkvloer. In deze aflevering gaat het om een internetontwerper die de huizensite voor een makelaardij verbeterde. Hij ging ervan uit dat hij een contract zou krijgen maar zijn opdrachtgever wijst hem de deur. Als wraak verandert hij bestaande plaatjes op de site in pornografische foto's. Afl.: Wraak. Ned.3, 20.32-20.57u.

Per saldo: Big spenders. In deze aflevering over economische ontwikkelingen gaat het om dertigers die op de Kop van Zuid in Rotterdam een huis van ruim een miljoen, een boot en enkele auto's willen hebben. Ned.3, 20.57-21.25u.

Tödliche Mission. Reportage over de vraag of VN-soldaten verantwoordelijk zijn voor het stijgende aantal aids-gevallen in Cambodja. ARD, 21.45-22.30u.

De tien geboden. Serie over de tien geboden gaat vanavond over de zoektocht naar de waarheid. Verslaggever Gerri Eickhof van het NOS-journaal wordt gevolgd naar Srebrenica, waar hij een aantal items moet maken over de stand van zaken, vijf jaar na de val van de moslimenclave in Bosnië. Ned.1, 22.36-23. 30u.

Bewogen leven. Vier vrouwen vertellen hoe hun leven overhoop werd gegooid toen ze verliefd werden op een getrouwde man. Het zijn gewone vrouwen die soms van nette huisvrouw veranderen in hartstochtelijke minnaressen. Canvas, 22.55-0. 15u.

PRAATPROGRAMMA

Rondom tien. Debat met o.a. de Volendamse Marjorie de Koning en de ouders van Joes Kloppenburg en journaliste Ingeborg van Teeseling over het al of niet in actie komen na de dood van dierbaren. De Koning sprak boos het volle Volendam-stadion toe. Ned.1, 21.38-22.23u.

De hemelpoort. De schrijver Ronald Giphart praat onder andere over de verfilming van zijn roman Ik Ook van Jou met Antonie Kamerling en Angela Schijf in de hoofdrollen. Ned.3, 22.30-22.57u.

De Jong in uitvoering. Gasten zijn binnenhuisarchitect Jan de Bouvrie en staatssecretaris Rick van der Ploeg. Verder geeft architect Carel Weeber tekst en uitleg bij zijn ontwerp van de nabij gelegen gevangenis De Schie. Ned.3, 23. 10-24.00u.

Tussen hemel en aarde. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.30-0.07u.

MUZIEK

Het geheim van het Nederlandse lied. In deze aflevering van een serie over de achtergronden van Nederlandse muziek gaat het over het zingen in Twents, Fries, Amsterdams en Limburgs. Ned.1, 22.05-22.36u.

FILM

The Desperate Trail (Paul J. Pesce, 1994, VS). Echo's van Sergio Leone en Sam Peckinpah klinken door in verdienstelijke western waarin een tot de galg veroordeelde, vuilbekkende Linda Fiorentino weet te ontsnappen aan sheriff Sam Elliott. RTL5, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Blink (Michael Apted, 1993, VS). Plichtmatig geregisseerde doorsneethriller tegen het desolate decor van Chicago. Tot voor kort blinde Madeleine Stowe kampt met hallucinaties over een al dan niet werkelijke moordenaar. Met Aidan Quin als de cynische rechercheur met wie ze een bizarre liefdesrelatie ontwikkelt. Net5, 20.30-22.35u., met reclame.

Nighthawks (Bruce Malmuth, 1981, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.30-22.55u., met reclame.

Hamlet (2) (Kenneth Branagh, 1996, Eng./VS). Shakespeare's tekst werd integraal gebruikt in verdeeld ontvangen verfilming die, volgens deze krant, even glashelder als banaal is en waarin Branagh ongenuanceerd spel laat zien. Met Derek Jacobi, en Kate Winslet. Eerste helft werd vorige week uitgezonden. Canvas, 20.55-22.55u.

La promesse (Luc & Jean-Pierre Dardenne, 1996, Belg./Fr./Lux.). Derde, schijnbaar eenvoudige speelfilm van de Luikse broers Dardenne schetst een realistisch beeld van gesjacher met illegale buitenlanders in de verkommerde fabrieksstad Seraing. Vijftienjarige leerling-automonteur komt tegenover zijn vader te staan in dilemma over de morele grenzen van de uitbuiting. Authentieke quasi-documentaire cinema van hoog niveau. Ned.3, 0.15-2.15u.

Go West (Edward Buzzell, 1940, VS). Relatief minder geslaagde komedie met de Marx Brothers speelt in het Wilde Westen en wordt pas echt leuk tegen het eind, wanneer Groucho, Harpo en Chico een rijdende trein demonteren. ARD, 1.20-2. 40u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Rainmaker (Joseph Anthony, 1956, VS). Attractie van deze babbelzuchtige adaptatie van toneelstuk van N. Richard Nash schuilt hoofdzakelijk in met Oscarnominatie bekroonde hoofdrol van Katharine Hepburn. Als oude vrijster kruipt ze uit haar schulp onder invloed van oplichter Burt Lancaster, die in het Kansas van 1913 pretendeert voor regen te kunnen zorgen. Morgen, SBS6, 13. 10-15.15u., met reclame.

The Girl on the Boat (Henry Kaplan, 1962, Eng.). A-typisch vehikel voor komiek Norman Wisdom. Over liefde tijdens transatlantische bootreis in de jaren twintig. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
31 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad